Τρόποι να ξεκινήσεις δυναμικά το νέο ακαδημαϊκό έτος

Τρόποι να ξεκινήσεις δυναμικά το νέο ακαδημαϊκό έτος

Το νέα ακαδημαϊκό έτος μας βρήκε επιτέλους πίσω στα αμφιθέατρα. Κάποιοι είχαμε δει το πανεπιστήμιο από πριν άλλοι το βλέπουν πρώτη φορά. Ό,τι έτος και να είσαι, βλέπεις τα μαθήματα του εξαμήνου σου και σκέφτεσαι “Θα καταφέρω να τα περάσω τώρα;” ή “Χ μαθήματα για πτυχίο”. Μάντεψε, ίσως καταφέρεις να τα περάσεις! Και μπορεί το νέο έτος να είναι και το καλύτερό σου.

Είτε είσαι πρωτοετής είτε επιστρέφεις από τηλεκπαίδευση, η αλλαγή είναι μεγάλη και θα δυσκολευτείς να μπεις στο mood. Σε αυτό το άρθρο, θα σου δώσω μερικές συμβουλές ώστε και η μετάβαση να μη σου φαίνεται βουνό αλλά και να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα στο τέλος του εξαμήνου.

Δικτυώσου

“Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όταν τα μοιράζεσαι”, λέει ο λαός και είναι μια πολύ μεγάλη αλήθεια. Φρόντισε να κάνεις παρέες στη σχολή και να κανονίζετε να πηγαίνετε μαζί για μάθημα. Θα είναι πιο εύκολο να έχεις παρέα όσο ψάχνεις την αίθουσα και το κτίριο ή στα διαλείμματα και στο φαγητό. Επίσης, αν ξέρεις ότι κάποιος θα σε περιμένει στη στάση το πρωί, θα σε κάνει να μην σκεφτείς τόσο εύκολα να πατήσεις το snooze.

Ξεκίνα τη μέρα σου με χαρά

Βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι όσο ετοιμάζεσαι, φάε ένα πρωινό που να σου αρέσει ή ασχολήσου με κάτι που να σε ευχαριστεί. Όσο πιο ευδιάθετα ξεκινάς, τόσο λιγότερο θα βαρεθείς ή θα κουραστείς τις υπόλοιπες ώρες. Στο τέλος της ημέρας θα έχεις πολύ καλύτερη διάθεση και σιγά σιγά θα ξυπνάς με όρεξη το πρωί.

Μην υπολογίζεις τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζεσαι για να πας στη σχολή αλλά τον μέγιστο

Όλοι την πατάμε σε αυτό. Κι εγώ μαζί. Το κλασικό “δέκα λεπτά περπάτημα μέχρι τη στάση και μετά μισή ώρα με το λεωφορείο. Άρα, αν έχω μάθημα στις 9 θα ξεκινήσω 8:30, υπάρχει και το ακαδημαϊκό τέταρτο”. Ειδικά τώρα με τις βροχές, δημιουργείται κίνηση, συνωστισμός και ίσως φτάσεις πιο αργά στη στάση, χάσεις χρόνο μέχρι να πάρεις εισιτήριο και τελικά θα φύγεις 9 παρά. Δες τα δρομολόγια του λεωφορείου και ξεκίνα 5-10 λεπτά νωρίτερα ώστε να προλάβεις με άνεση και να βρεις εισιτήριο και να πάρεις το πιο βολικό δρομολόγιο.

Πήγαινε σε όλα τα μαθήματα και κράτα σημειώσεις

Δεν θα σου κάνω τη διάλεξη “Να έρχεστε στις θεωρίες, παιδιά”. Φαντάζομαι ότι αυτά άκουγες την πρώτη εβδομάδα. Θα πούμε για τις σημειώσεις. Το να σημειώνεις είναι ένας τρόπος να διατηρείς τη συγκέντρωσή σου καθ’όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Δεν χάνεσαι, παρακολουθείς και σου μένουν γνώσεις. Επίσης, όσο καλές και αν είναι οι διαφάνειες, μπορεί να μην τα καταλαβαίνεις ακριβώς. Εξήγησε με δικά σου λόγια όσα σε δυσκολεύουν και θα δεις ότι αποτυπώνονται πολύ πιο εύκολα στο μυαλό σου.

Κοίτα να περνάς καλά

Ένας καφές πριν ή μετά το μάθημα, μια βόλτα το απόγευμα και έξοδοι το Σαββατοκύριακο επιβάλλονται για έναν φοιτητή. Ακόμη κι αν αισθάνεσαι κούραση μετά από μερικές μέρες, σε γεμίζουν ενέργεια και ξεκινάς πιο ευδιάθετα την εβδομάδα σου. Και μην ξεχνάς το πιο βασικό: Δημιουργείς αναμνήσεις που θα θυμάσαι με νοσταλγία. Ρώτα κι εμάς, που η μισή μας φοιτητική ζωή πέρασε με καραντίνες και τηλεκπαίδευση…

Εσύ ποια συμβουλή θα έδινες για το νέο ακαδημαϊκό έτος;

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.