Συναίσθημα και Λογική

Συναίσθημα και Λογική

Γράφει η αναγνώστρια, Ιωάννα Ζαχαροπούλου

Ο κάθε άνθρωπος έχει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα του σε άλλον λειτουργεί πιο πολύ η λογική σε άλλον πιο πολύ το συναίσθημα. Βέβαια εγώ  λειτουργώ με λογική, πιο πολύ όσο μπορώ αν και το συναίσθημα σπρώχνει για να μπει στην λογική μου.

Όσοι είστε παρθενάκια εκεί έξω με νιώθετε αυτήν την στιγμή….Πρέπει άραγε να έχουμε λογική πάντα στις αποφάσεις μας ή πρέπει να ακούμε την καρδιά; Μήπως κάποιες φορές ακούγοντας την καρδιά μας παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις; Το λογικό θα μου πεις είναι να βάζεις και τα δυο στην ζωή σου αλλά πόσο εφικτό είναι αυτό; Γιατί όταν ερωτεύεσαι δεν ακούς την λογική αλλά πας με το συναίσθημα. Μήπως γιατί η λογική σε επαναφέρει στην πραγματικότητα;

Όταν ερωτεύεται ένας άνθρωπος που βάζει πάνω από όλα την λογική προσπαθεί να ελέγξει και το συναίσθημα αυτό που νιώθει αλλά η λογική υπάρχει σαν άμυνα από το να πληγωθεί. Το συναίσθημα βοηθάει για να πάρουμε μια απόφαση σωστή ή πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο λογικά, μπορούν λογική συναίσθημα να συνυπάρξουν αρμονικά; Όταν ερωτεύεσαι σκέφτεσαι με συναισθήματα, αυτό σε έκανε αλώστε να ερωτευτείς. Η λογική δεν χωράει εκεί. Όταν, όμως, βάλεις και την λογική σε αυτό που ζεις βλέπεις τα πράγματα πιο αντικειμενικά…

Για αυτό άσε για μια φορά το συναίσθημα, να το νιώσεις, να παρασυρθείς και άσε την λογική έξω πού και πού γιατί η λογική έρχεται μαζί με σκέψεις και αυτό δεν είναι πάντα καλό, κάποιες φορές μόνο η καρδιά σου μπορεί να σου δώσει την απάντηση που ζητάς αυτή μόνο ξέρει.

Οπότε σε ζητήματα καρδιάς-αν και είμαι άτομο της λογικής-λέω να ακολουθήσω την καρδιά μου αυτή την φορά. Ένα έχω να σας πω… Listen to your heart!

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και θα ήθελες κι εσύ να μας στείλεις μια δική σου δημιουργία, κάνε κλικ εδώ. Επίσης, μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στα social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published.