Σημάδια ότι ο φίλος σου είναι ψεύτικος

Σημάδια ότι ο φίλος σου είναι ψεύτικος

Ψεύτικος φίλος… Ένα άτομο που αγαπάς, νοιάζεσαι και θέλεις να έχεις στη ζωή σου αλλά, δυστυχώς, τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία. Όπως και στις ερωτικές σχέσεις, έτσι και στις φιλικές, είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι δεν μας συμπεριφέρονται σωστά. Κυρίως λόγω της αγάπης που τρέφουμε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για 7 πράγματα που φανερώνουν έναν όχι και τόσο καλό φίλο, για να μην πω έναν ψεύτικο φίλο.

Σε θυμάται μόνο όταν θέλει κάτι

Αυτό είναι το πιο πιθανό σημάδι, που πάντα θα δεις πρώτο πρώτο. Θα σου τηλεφωνήσει ή θα σου στείλει μήνυμα για να βγείτε όταν δεν έχει κάποια άλλη επιλογή και θα επικοινωνήσει αν θέλει βοήθεια σε κάποιο πρόβλημα. Τις υπόλοιπες μέρες, όμως, αγνοείται.

Θέλει μόνο να “παίρνει” από εσένα

Είτε σε θυμάται όποτε έχει ανάγκη, είτε κρατάει σταθερή επαφή, ένα είναι το σίγουρο. Θέλει μόνο να παίρνει από τη φιλία σας χωρίς να δίνει. Μπορεί να κερδίζει συμπαράσταση, συμβουλές, εξόδους ή ακόμη και… “μόστρα” (να φαίνεται απλώς ότι κάνετε παρέα για να ανεβαίνει στα μάτια των άλλων). Ό,τι και να είναι αυτό, ποτέ δεν θα σου το ανταποδώσει.

Μονοπολεί

Σε μία κουβέντα κυριαρχούν όσα θέλει να πει αυτός. Ακόμη και αν ακούσει τα δικά σου, θα το γυρίσει στα δικά του πολύ σύντομα. Στις παρέες πάντα εκείνος θα έχει την προσοχή στραμμένη πάνω του ή θα κοιτάει να εξασφαλίζει τα “καλύτερα” για τον εαυτό του.

Δεν χαίρεται με τη χαρά σου

Όταν έχεις χαρά και τη μοιράζεσαι με φίλο, ο αληθινός φίλος θα χαρεί εξίσου με εσένα. Ο ψεύτικος φίλος όχι. Θα προσπαθήσει να σου τη βγάλει ξινή τονίζοντας αρνητικά πράγματα (για παράδειγμα αν γνώρισες κάποιο άτομο, θα σου πει όσα δεν του αρέσουν) ή θα το γυρίσει στον εαυτό του με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να το χρησιμοποιήσει ως αφορμή για να μοιραστεί τη δική του χαρά. Ο άλλος είναι να σου πει πόσο άσχημα αισθάνεται που δεν έχει αυτό που έχεις.

Δεν λυπάται με τη λύπη σου

Ένα βασικό στοιχείο της φιλίας είναι η ενσυναίσθηση. Αν δεις ότι ο φίλος σου δεν θέλει να καταλάβει τη λύπη σου, δεν ενδιαφέρεται να σε βοηθήσει ή-ακόμα χειρότερα-την υποβαθμίζει, κράτα μία απόσταση. Το να ακούσεις “Έλα μωρέ, υπάρχουν και χειρότερα”, κυρίως από φίλο, είναι αρκετά άσχημο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τη λύπη, είναι διαφορετική στον καθένα.

Κάνει πράγματα πίσω από την πλάτη σου

Ξέρεις. Θα μιλήσει άσχημα για εσένα σε τρίτους, θα κάνει πράγματα που σου είπε ότι δεν θα έκανε, θα κάνει παρέα με άτομα που σου λέει ότι δεν χωνεύει… Θέλεις διπροσωπία στη ζωή σου;

Δημιουργεί δράμα

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να έχουν δράμα στη ζωή τους. Τους γεμίζει. Οπότε, θα προκαλέσουν καυγάδες, αντιπαλότητες ή και θα δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις. Θέλουν να νιώθουν πως αν η ζωή τους ήταν σειρά, θα ήταν καθημερινή δραματική σειρά του MEGA. Από τις παλιές, τις καλές, όμως.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας, γραφτείτε στο Forum μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.