Red flags που πρέπει να προσέξεις σε μια γυναίκα

Red flags που πρέπει να προσέξεις σε μια γυναίκα

Όλοι μας έχουμε κάποια στοιχεία στον χαρακτήρα μας που, είτε λίγο, είτε πολύ, μπορεί να μην ταιριάζουν με άλλους. Για αυτό τον λόγο, πρέπει να προσέχουμε κάποιες λεπτομέρειες (τα γνωστά red flags), ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζουμε καλά το άτομο απέναντί μας. Κάποια στοιχεία από τον χαρακτήρα αυτής της κοπέλας που θες να της «στείλεις» ή της κοπέλας που θα βγεις πρώτο ραντεβού μπορούν να σου δείξουν τι πρέπει να αποφύγεις και αν πραγματικά είναι για εσένα ή αν είσαι εσύ για εκείνη. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά και πώς θα τα διακρίνουμε.

 Πριν καν μιλήσετε

Στην περίπτωση που έχει social -ιδιαίτερα Instagram- πολύ σημαντικό ρόλο έχουν οι δημοσιεύσεις και οι φωτογραφίες.
Δώσε βάση στις φωτογραφίες με εκείνη. Ναι. Το έχεις ήδη κάνει, αλλά όχι όπως το εννοώ εγώ.

Βασικά ερωτήματα:

  • Είναι με παρέα σε κάποιες από τις φωτογραφίες;
  • Όταν απεικονίζεται εκείνη, χαμογελάει ή έχει «υφάκι»;


Αρχικά, θέλεις να έχει φωτογραφίες με παρέα γιατί, προφανώς, δείχνει ότι είναι κοινωνική και συμπαθής. Προτερήματα, έτσι;
Κατά κανόνα ισχύει το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει» και για αυτό μπορείς να «ντυθείς» Κλουζώ και να τσεκάρεις τα μέλη της παρέας. Μην καρφωθείς, όμως. Φτάσε μέχρι εκεί που μπορείς.


Το κρίσιμο κομμάτι είναι το δεύτερο ερώτημα. Φυσικά και θα έχει κάποιες καλλιτεχνικές φωτογραφίες, ίσως και κάποιες προκλητικές, αλλά δεν βρίσκεται εκεί ο «κίνδυνος». Αντίθετα, το πρόβλημα εμφανίζεται όταν δεν υπάρχουν φωτογραφίες που χαμογελάει αλλά υπάρχουν σε αφθονία φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει με τουπέ. Καταλαβαίνεις ότι οι πιθανότητες να είναι δύσκολος και, ίσως, απρόσιτος χαρακτήρας είναι πολλές. Βεβαίως και υπάρχουν οι εξαιρέσεις, αλλά και οι διαφορετικές προτιμήσεις…


Για τα πρακτικά θα αναφέρουμε και το αυτονόητο: χαζεύοντας το προφίλ βλέπεις σε ποιο στυλ «κινείται» και αν ταιριάζει με το δικό σου, κάτι το οποίο δεν είναι απαραίτητα καλό ή κακό. Μαθαίνεις τα χόμπι και τις ασχολίες της που αργότερα θα αποτελέσουν το «υλικό» σου για να ανοίξεις συζήτηση.

Στην περίπτωση που δεν έχει κάποιο social τα πράγματα είναι πιο απλά. Μπορείς να ρωτήσεις και να μάθεις από τρίτους για εκείνη, με τον κίνδυνο να σε φορτώσουν με λανθασμένες πληροφορίες, ή να της μιλήσεις από κοντά χωρίς πρότερη έρευνα. Τόσα χρόνια έτσι το κάνανε και το κάνουν.

Πρώτη συνάντηση

Στο πρώτο ραντεβού ή την πρώτη σας συνάντηση (ίσως είστε με τις παρέες σας) θεωρώ πως μπορείς να καταλάβεις κομμάτια του χαρακτήρα της, ανάλογα με τον τρόπο τον οποίο σου φέρεται, τις απόψεις της για τα όσα συζητάτε και, γενικά, τη συμπεριφορά της στον χώρο. Αν κάτι σε βγάζει εκτός κλίματος ή θεωρείς ότι δεν συμβαδίζει με τα δικά σου «πιστεύω» και γούστα, φρόντισε να το καταγράψεις και να το δεις με καθαρό μυαλό την αυριανή μέρα.
Αυτό που πρέπει, κυρίως, να εξετάσεις είναι η συμπεριφορά της σε τρίτους. Εάν συμπεριφέρεται ευγενικά και όμορφα σε εσένα αλλά είναι αγενής και απότομη προς τον/την σερβιτόρα/ο, τα νέα, όπως καταλαβαίνεις, είναι άσχημα. Όπως είχε πει και ο σπουδαίος πυγμάχος Μοχάμεντ Άλι: «Δεν εμπιστεύομαι κάποιον που είναι καλός με εμένα αλλά αγενής προς τον σερβιτόρο, γιατί θα με αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο αν βρισκόμουν στην θέση του (σ.σ. του σερβιτόρου)».
Αν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν απλά να την ρωτήσεις με ευγενικό τρόπο τον λόγο της συμπεριφοράς της αυτής. Ίσως, και να έτυχε. Αν της φανεί παράξενο που την ρωτάς ή σου πει ότι έτσι αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους, σου προτείνω να μην προχωρήσεις σε δεύτερο ραντεβού και να σου μείνει ως ανάμνηση.
Κύρια προϋπόθεση στην περίπτωση αυτή είναι να είσαι και εσύ ο ίδιος σωστός και ευγενικός απέναντι στο άτομο που σας περιποιείται…

Κάποια Red Flags (σ.σ. προειδοποιητικά σημάδια)

Αποφεύγει να μιλήσει για το παρελθόν της

Εδώ απευθύνομαι σε μια κατηγορία αγοριών-ανδρών που νιώθουν καλύτερα με το να γνωρίζουν το παρελθόν της συντρόφου του. Αρχικά, μπορεί να αποφεύγει να ανοιχτεί για πολλούς και σοβαρούς λόγους. Ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό υπάρχει η πιθανότητα να μην αισθάνεται έτοιμη να μιλήσει για το παρελθόν της. Πρέπει να το συμμεριστείς αυτό. Στο πέρας του χρόνου, αν δεν νιώσει άνετα να σου πει κάποια πράγματα, το ξέρεις και εσύ και εγώ και η γειτόνισσα σου, η κυρία Χαρούλα, ότι θα «τρώγεσαι» και θα νιώθεις πολύ ευάλωτος, δημιουργώντας σενάρια στο μυαλό σου. Από το να νιώθεις έτσι, να φέρνεις σε δύσκολη θέση την κοπέλα και να χαλάει η σχέση σας, καλύτερα να το λήξεις με όση περηφάνια έχει απομείνει.

Μιλάει συνέχεια για τον πρώην της

Δεν έχω να πω πολλά, το καταλαβαίνεις και από μόνος σου. Οι ελπίδες δεν είναι με το μέρος σου. Μπορείς να πάρεις το ρίσκο;

Κάνει παρέα με τον πρώην της

Δεν θα απαντήσω στο ερώτημα αν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε δύο χωρισμένους γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσουμε και δεν γράφω επιστημονική εργασία εδώ. Το ερώτημα είναι απλό: Με την προϋπόθεση ότι τον βλέπει μόνο φιλικά, θα αντέχεις να ξέρεις ότι βγαίνουν σε κοινή παρέα; Αναμένω απαντήσεις στα σχόλια γιατί μου έχει περισσέψει λίγο ποπ-κορν από χθες.


Κακολογεί κολλητές/τους

Στο ίδιο μοτίβο με τον σερβιτόρο

Αυτά και άλλα πολλά red flags μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε κάποια στοιχεία του χαρακτήρα αυτής της κοπέλας που μελετάς συνέχεια στους φίλους σου. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν εξαιρέσεις και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το πιο σημαντικό είναι να μιλήσεις με το άτομο. Περιμένω να δω τα δικά σας σχόλια, τα δικά σας red flags και τις τεχνικές αποκωδικοποιήσης του χαρακτήρα της.  Μοιράστε γνώση, παίδες.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας, γραφτείτε στο Forum μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.