Πώς να είσαι πραγματικά ο Πρωταγωνιστής

Πώς να είσαι πραγματικά ο Πρωταγωνιστής

Κυρίως μεταξύ blogger του εξωτερικού, υπάρχει ένα trend για άρθρα που σου λένε πώς να είσαι ο πρωταγωνιστής. Συνήθως, όμως, είναι άρθρα που προωθούν προϊόντα, με την εγγύηση ότι το να τα έχεις θα σε κάνουν να είσαι “ο πρωταγωνιστής”. Αλλά το να είσαι όντως ο πρωταγωνιστής, δεν έχει καμία σχέση με ρούχα, gadgets ή προϊόντα ομορφιάς. Αντίθετα, είσαι έτσι κι αλλιώς ο πρωταγωνιστής. Αφού βλέπεις την προσωπική σου ιστορία να εξελίσσεται μπροστά σου, με εσένα στο κέντρο, δεν είσαι; Εκτός και αν το δούμε λίγο πιο βαθιά. Το να είσαι ο πρωταγωνιστής είναι μια ενέργεια, ένα vibe που βγάζεις προς τα έξω. Βγάζεις αυτό το vibe; Αν όχι, μην αγχώνεσαι. Είσαι στο σωστό άρθρο. Θα σου δώσω 5 τρόπους με τους οποίους θα βγάλεις σίγουρα το main character vibe.

Αποδέξου τον εαυτό σου

Ο καθένας μας έχει και προτερήματα και ελαττώματα. Αυτά μας χαρακτηρίζουν και αποτελούν το ποιοι είμαστε. Το πρώτο βήμα στο να αποκτήσεις πρωταγωνιστικό ρόλο είναι να καταλάβεις τι χαρακτηριστικά αποτελούν εσένα, να τα αποδεχθείς και να νιώθεις περήφανος/η για αυτά. Αυτό είσαι και δεν θα αλλάξει για κανέναν, εκτός αν θες εσύ να αλλάξεις κάτι.

Να είσαι αυθεντικός/η

Έχεις δει εσύ κανέναν κεντρικό ήρωα να είναι κόπια τρίτων; Η μοναδικότητα και η αυθεντικότητα είναι που τους κάνει πραγματικά πρωταγωνιστές. Τι σημαίνει για σένα αυθεντικότητα; Μπορεί να είναι το στυλ σου, τα ενδιαφέροντά σου, ο τρόπος ζωής σου και η προσωπικότητά σου.

Μη δίνεις σημασία σε σχόλια τρίτων

Όλοι ακούμε συνεχώς σχόλια, αυτό είναι αναπόφευκτο. Και φυσικά, επηρεαζόμαστε εύκολα από τις γνώμες των άλλων. Το θέμα, όμως, είναι να φιλτράρουμε αυτά τα σχόλια και να δούμε ποια θα κρατήσουμε και ποια όχι. Τα σχόλια των κοντινών μας ανθρώπων είναι μία κριτική που μπορεί να συμβάλλει στην αυτοβελτίωσή μας αλλά τα σχόλια ξένων συχνά είναι πικρόχολη ζήλια και κουτσομπολιό.

Αποδέξου τις συνέπειες των πράξεών σου

Οι πράξεις μας πάντα συνοδεύονται από συνέπειες. Κανένας μας δεν είναι τέλειος και κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Το να μην αποποιηθείς τις ευθύνες σου αλλά να υποστείς τις συνέπειες και να μάθεις από αυτό, όμως, είναι κάτι που σε κάνει πραγματικά πρωταγωνιστή.

Μη δίνεις πρωταγωνιστικό ρόλο σε άλλους

Όπως σου είπα και πριν, εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής της ζωής σου. Πόσες φορές, παρόλα αυτά, δίνουμε άθελά μας αυτόν τον ρόλο σε άλλους; Με το να ασχολείσαι υπερβολικά με άλλους ανθρώπους, να καίγεσαι για τη γνώμη τους και πρακτικά να “ζεις για αυτούς”, αποκτάνε αυτοί μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή σου από ότι εσύ. Εσύ, όμως, είσαι ο κεντρικός ήρωας και δεν πρέπει να το ξεχνάς αυτό.

Μη βασίζεσαι σε αντικείμενα και υλικά αγαθά για να αισθανθείς ο πιο σημαντικός χαρακτήρας της ζωής σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου και όλα τα άλλα θα έρθουν πριν καν το καταλάβεις.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.