Πράγματα που αν παρατηρήσεις θα σου φτιάξουν τη μέρα

Πράγματα που αν παρατηρήσεις θα σου φτιάξουν τη μέρα

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας που οι γρήγοροι ρυθμοί και η ρουτίνα μας τρώνε τόσο χρόνο που ξεχνάμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε πράγματα. Ή που δεν θέλουμε να το κάνουμε και το μόνο που βλέπουμε είναι η βαρεμάρα και η έλλειψη όμορφων πραγμάτων γύρω μας. Αν, όμως, σταματούσαμε να βλέπουμε τα πράγματα τόσο επιφανειακά και κοιτούσαμε πιο προσεκτικά αυτά που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν ασήμαντα, λίγα χαμόγελα παραπάνω θα στόλιζαν το πρόσωπό μας κάθε μέρα. Θα σου δώσω μία λίστα με μικρές στιγμές που αν αποφασίσεις να τις παρατηρήσεις λίγο παραπάνω, θα δεις με πόσο μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα, σαν μικρές… ενέσεις θετικής ενέργειας.

Η καλημέρα στον συμφοιτητή/συνάδελφο

Όταν πήγαίνεις το πρωί στη σχολή ή στη δουλειά σου γκρινιάζοντας, λες μια στεγνή και απρόσωπη καλημέρα, ίσα για τους τύπους, και μετά φεύγεις τρέχοντας, μην αναρωτιέσαι γιατί σε χτυπάει η μοναξιά σε ανύποπτο χρόνο. Αντί για αυτό, δοκίμασε να πεις την καλημέρα αυτή λίγο πιο εγκάρδια, με ένα χαμόγελο. Σαν να δίνεις μια ευχή. Αφού δίνεις μια ευχή. Εύχεσαι σε κάποιον να έχει μία καλή μέρα.

Μια πεταλούδα στο παράθυρο

Πολύ κοινό θέαμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Αλλά έχεις παρατηρήσει ποτέ την πεταλούδα; Πώς το χαριτωμένο αυτό ζώο φτερουγίζει σαν να χορεύει στον άνεμο και με τα όμορφα φτερά του μπορεί να στολίσει και το πιο μουντό τσιμεντένιο μέρος;

Ο μουσικός στον δρόμο

Κάποιοι θεωρούν πως είναι μία στολισμένη μορφή επετείας. Άλλοι, θα σου πουν πως είναι η πιο αγνή μορφή της μουσικής. Χωρίς autotune, στημένα βίντεο κλιπ, φανφάρες και περιττά πράγματα. Απλώς ένας μουσικός που σου δίνει απλόχερα τη μουσική του κι εσύ μπορείς να την απολαύσεις. Προτίμησε τη δεύτερη εκδοχή και απόλαυσε αυτό που σου δίνεται. Η μουσική μπορεί πάντα να σου αλλάξει τη διάθεση.

Εδώ βλέπεις έναν μουσικό στην Πλάκα που παίζει σαντούρι μια ηλιόλουστη Κυριακή Μαϊου…

Το απαλό αεράκι

Αυτό το ήρεμο, καλοκαιρινό αεράκι, εκεί που αρχίζει και νυχτώνει. Να σου χαϊδεύει το πρόσωπο και να σου μετακινεί ελάχιστα τα μαλλιά σου. Δοκίμασε να κλείσεις τα μάτια σου και να πάρεις μερικές ανάσες. Και σκέψου πως εκείνη τη στιγμή είσαι ένα με τη φύση, αφού είσαι κομμάτι της ακόμα και αν το ξεχνάς.

Το ηλιοβασίλεμα

Ακόμη και αν δεν ζεις σε ένα βουνό ή κοντά σε μια θάλασσα, το ηλιοβασίλεμα πάντα πανέμορφο είναι. Το πορτοκαλί φως μπορεί να κάνει μέχρι και το πιο άχαρο στενό στο κέντρο της πόλης να μοάζει μαγικό. Άσε το φως να σε λούσει και απόλαυσε τον όμορφο τρόπο με τον οποίο τελειώνει η κουραστική μέρα που είχες πριν λίγο.

Λοιπόν; Σε έπεισα ότι παντού υπάρχουν ομορφιές; Άνοιξε λίγο τα μάτια σου και δες τες. Και αν έχεις και κάτι άλλο που σου φτιάχνει το κέφι, γράψ’το στα σχόλια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.