Πόσες φορές αγαπάμε; Εξηγούν μελέτες.

Πόσες φορές αγαπάμε; Εξηγούν μελέτες.

Παρόλο που από τη ζωή μας περνάνε πολλοί άνθρωποι και πολλές σχέσεις, δεν τους αγαπάμε όλους. Και σίγουρα δεν τους αγαπάμε όλους το ίδιο. Αν θεωρήσουμε πως ισχύει ότι μέσα σε τόσους ανθρώπους που γνωρίζουμε, θα καταλήξουμε στον “έναν και μοναδικό”, τότε οι παλιές μας αγάπες έχουν ως σκοπό να μας διδάξουν και να μας βοηθήσουν να βρούμε αυτό που θέλουμε. Πόσες φορές αγαπάμε, όμως; Σύμφωνα με μελέτες, λοιπόν, ο κάθε άνθρωπος θα έχει στη ζωή του τρεις αγάπες. Η κάθε μία διαφορετική και η κάθε μία με άλλο σκοπό.

Η πρώτη μας αγάπη, αυτή που μοιάζει τέλεια

Συνήθως είναι η πρώτη μας σχέση. Έρχεται από την εφηβεία μέχρι τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής. Μοιάζουν όλα ιδανικά, θέλουμε να την κρατήσουμε πάση θυσία και δεν μας περνάει από το μυαλό ότι κάποια στιγμή θα αποτελεί παρελθόν. Όταν αυτή τελειώσει και ωριμάζουμε, από αυτήν την αγάπη κρατάμε τα όμορφα και μένει στο μυαλό μας σαν μια γλυκιά ανάμνηση, χωρίς να έχουμε σκοπό να γυρίσουμε σε αυτήν.

Η δεύτερη αγάπη, η δύσκολη

Η δύσκολη, λοιπόν. Αυτή η αγάπη παρόλο που έχει όλα τα φόντα να είναι ιδανική, μόνο αυτό δεν είναι. Υπάρχουν προβλήματα και συχνά είναι τοξική. Σκοπός της είναι να μας δείξει τι πραγματικά θέλουμε από έναν άνθρωπο (ή καλύτερα τι ΔΕΝ θέλουμε) και να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Νομίζουμε ότι τα κάνουμε όλα σωστά αλλά γίνονται λάθη καθώς ακόμη μαθαίνουμε.

Είναι μια αγάπη γεμάτη προκλήσεις και σκαμπανεβάσματα, σαν τρενάκι του λούνα παρκ, και αυτό είναι που μας κρατάει σε αυτήν.

Η τρίτη αγάπη, αυτή που μένει

Το χαρακτηριστικό της είναι ότι έρχεται χωρίς να το περιμένουμε και μοιάζει λάθος χωρίς να είναι. Η σύνδεση με το άλλο άτομο γίνεται τόσο γρήγορα, που δημιουργεί μπέρδεμα. Παρόλα αυτά, είναι το άτομο που μας ταιριάζει και δεν χρειάζεται να προσποιηθούμε, δεν υπάρχουν στο μυαλό μας ιδανικά για το πώς θα έπρεπε να είναι ο άλλος, αφού δεν ταιριάζει καν στα ιδανικά που είχαμε πριν.

Ακόμα και αν χωρίσουν οι δρόμοι μας, αυτή η αγάπη πάντα μένει, κατά καιρούς μας χτυπάει την πόρτα και είναι αυτή με την οποία θα συγκρίνουμε όλες τις επόμενες σχέσεις μας.

Άρα μάθαμε “πόσες φορές αγαπάμε”. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες γνωριμίες μας δεν είναι εξίσου σημαντικές και ότι μόνο η… τελευταία μας αγάπη αξίζει. Ας απολαύσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις με ό,τι έχουν να μας προσφέρουν!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας, γραφτείτε στο Forum μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.