Νόμος της Έλξης: Τι είναι τελικά;

Νόμος της Έλξης: Τι είναι τελικά;

Το άρθρο είναι σε συνεργασία με το Crafting Mood.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει αυτή τη φράση. Τι είναι, όμως ο Νόμος της Έλξης; Πολλοί το έχουν ταυτίσει με το γνωστό ρητό του Pablo Coelho “Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί ώστε να το καταφέρεις”. Έτσι, του έχει δοθεί μία έννοια που παραπέμπει σε μεταφυσικό και ενέργειες.

Παρόλο που πιστεύω στην ανθρώπινη ενέργεια και πως μπορεί να κάνει πολλά, δεν θα έδινα αυτήν την έννοια στον Νόμο της Έλξης. Θα το εξηγούσα απλά, ρεαλιστικά και λογικά. Το υποσυνείδητο του ανθρώπου δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει. Καταγράφει πράγματα ακόμα και την ώρα που κοιμόμαστε. Πώς νομίζεις ότι βλέπουμε στον ύπνο μας άγνωστα πρόσωπα; Το πιο πιθανό είναι να τα έχουμε δει κάποια στιγμή χωρίς να δώσουμε σημασία αλλά το υποσυνείδητό μας να κατέγραψε τα πρόσωπα. Άλλο ένα πράγμα που συμβαίνει μέσω του υποσυνείδητου, είναι να καθοδηγεί τη συμπεριφορά μας, τον τρόπο σκέψης μας και τον χαρακτήρα μας μέσω των ερεθισμάτων που έχουμε λάβει κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Το πιο απλό παράδειγμα; Σου έχει τύχει να βλέπεις μανιωδώς μία σειρά για μέρες και όταν την τελειώνεις, ασυναίσθητα, να υιοθετείς χαρακτηριστικά του αγαπημένου σου ήρωα; Αυτό συμβαίνει διότι τον θαύμασες και κατέγραψες ότι θα ήθελες να του μοιάσεις. Άρα, χωρίς να το καταλάβεις, προσπαθείς να του μοιάσεις.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Νόμο της Έλξης, λοιπόν;

Ο Νόμος της Έλξης λέει πως όταν θέλουμε κάτι πολύ, το πετυχαίνουμε. Αυτό μπορεί να είναι ένας ιδανικός σύντροφος, μία καλή δουλειά. να κάνουμε νέους φίλους… Δεν έχει καμία σχέση ούτε με το Σύμπαν ούτε με θρησκείες. Ουσιαστικά, ο λόγος που παίρνουμε αυτό που επιθυμούμε είναι γιατί προσπαθούμε πολύ για αυτό. Και εδώ είναι που έρχεται το υποσυνείδητο. Όταν περνάς αυτό που εύχεσαι στο υποσυνείδητό σου σαν μελλοντική πραγματικότητα και σαν κάτι που θα συμβεί σίγουρα, δουλεύεις ώστε να το αποκτήσεις χωρίς να το καταλαβαίνεις. Γιατί; Γιατί μέσα σου γνωρίζεις όλα αυτά που πρέπει να κάνεις και τα κάνεις ασυναίσθητα με κινητήριο δύναμη τη θέλησή σου.

Όπως μπορείς να καταλάβεις λοιπόν, ο Νόμος της Έλξης δεν έχει καμία σχέση με μεταφυσικά φαινόμενα ή ενέργειες πέρα από τη δική σου και την ενέργεια που βάζεις ώστε να πετύχεις τον στόχο σου. Πώς, όμως, μπορείς να επηρεάσεις το υποσυνείδητό σου ώστε να σε βοηθήσει να κινηθείς σωστά προς τον στόχο σου; Θα σου δώσω τρεις τρόπους που χρησιμοποιώ κι εγώ και με έχουν βοηθήσει.

Με διαλογισμό και οραματισμό

(Έχουμε μιλήσει αναλυτικά για τον διαλογισμό σε παλαιότερο άρθρο. Για περισσότερες πληροφορίες, δες εδώ)

Όταν θα έχεις χαλαρώσει αρκετά και δεν θα έχεις άλλες σκέψεις να σε αποσπούν, κλείσε τα μάτια σου και δες μπροστά σου αυτό που θέλεις. Θέλεις μια καλύτερη δουλειά; Πώς είναι το περιβάλλον; Πόσα χρήματα σου δίνει; Πόσο μακριά από το σπίτι σου είναι; Θέλεις καλούς βαθμούς στο εξάμηνο; Δες μπροστά σου τη λίστα των μαθημάτων που πέρασες και την ακριβή σου βαθμολογία. Θέλεις μία νέα σχέση; Πώς είναι εμφανισιακά; Τι κάνετε μαζί; Πώς νιώθεις δίπλα σε αυτό το άτομο; Όσο πιο ακριβής είναι ο οραματισμός σου, τόσο πιο πολύ υποκινείς το υποσυνείδητό σου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μερικές συμβουλές για σωστό οραματισμό:

  • Πρόσεχε σε τι εστιάζεις. Μην εστιάζεις σε αυτό που ΔΕΝ θέλεις αλλά σε αυτό που θέλεις. Αν, για παράδειγμα, θέλεις μια νέα σχέση, μην εστιάσεις στο αίσθημα της μοναξιάς ώστε να μην περάσεις λάθος μήνυμα στο υποσυνείδητό σου.
  • Επανάλαβε κάθε μέρα για 15-30 λεπτά.
  • Η καλύτερη ώρα είναι το βράδυ πριν τον ύπνο.

Φτιάξε ένα Dreamboard

Τι είναι αυτό; Είναι ένας πίνακας που θα βλέπεις κάθε μέρα και θα τον γεμίσεις με τα όνειρά σου. Μπορείς να κολλήσεις εικόνες, αποφθέγματα, να ζωγραφίσεις πράγματα που συμβολίζουν τους στόχους σου. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις μία φωτογραφία για χρήματα αν θέλεις να βγάλεις χρήματα, μία φωτογραφία σχετική με τον έρωτα αν θέλεις να τον βρεις, κάτι σχετικό με τη σχολή σου για να περάσεις τα μαθήματα.

Όσο πιο όμορφος αισθητικά και έντονος είναι ο πίνακάς σου, τόσο πιο πολύ θα τον κοιτάς και θα σου δίνει κίνητρο. Χρησιμοποίησε καμβάδες, χρώματα, εικόνες ακόμα και διακοσμητικά στοιχεία που για εσένα συμβολίζουν κάτι.

Άκου όσα λες

Κάθε πρωί με το που ξυπνάς, θα κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και θα λες “Θα περάσω τα μαθήματα με καλούς βαθμούς σε αυτό το εξάμηνο” ή “Θα κάνω νέες παρέες”. Να λες “θα”, όχι “θέλω να”. Φαντάσου τη ζωή μας σαν μια χρονογραμμή. Το παρελθόν έχει γίνει. Εσύ προχωράς στο παρόν μέχρι να φτάσεις στο μέλλον, το οποίο θα είναι όπως το ονειρεύεσαι.

Εύχομαι πραγματικά το 2021 να είναι η χρονιά που όλοι θα πετύχουμε τα όνειρά μας και κάθε νέος χρόνος θα μας βρίσκει όλο και καλύτερους. Και να θυμάσαι: αν τα όνειρά σου δεν σε τρομάζουν έστω και λίγο, δεν είναι αρκετά μεγάλα.

Αν θες να ενημερώνεσαι για κάθε τι που συμβαίνει στο site μας, εγγράψου στο Newsletter μας για να λαμβάνεις τα νέα μας μέσω email. Και μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Facebook και το Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.