Τι σημαίνουν τα πιο κοινά σχέδια τατουάζ

Τι σημαίνουν τα πιο κοινά σχέδια τατουάζ

Τατουάζ. Πλέον η πλειοψηφία έχει τουλάχιστον ένα. Άλλοι προτιμούν τα γραμμικά, άλλοι τα ρεαλιστικά, άλλοι πάλι αγαπούν τα tribal. Υπάρχουν πολλά είδη σχεδίων για τατουάζ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια πολύ κοινά σχέδια που αρκετά μεγάλο ποσοστό ατόμων με τατουάζ έχουν αποφασίσει να “χτυπήσουν”. Τι σημαίνουν, όμως, αυτά τα σχέδια; Σίγουρα η σημασία αλλάζει από άτομο σε άτομο. Αλλά κάποια σχέδια έχουν κάποιον συμβολισμό που είναι ο πιο κοινά αποδεκτός. Τα παρακάτω σχέδια μπορείς να τα δεις είτε σε απλή μορφή είτε σχεδιασμένα με πιο ιδιαίτερο τρόπο. Όπως και αν είναι, παραμένουν πανέμορφα.

Φεγγάρι

Το τατουάζ φεγγάρι έχει πολλές σημασίες. Αρχικά, συμβολίζει τη θηλυκότητα και τη μητρότητα, σε αντίθεση με τον ήλιο που συμβολίζει την αρρενωπότητα. Επιπλέον, συμβολίζει δημιουργικότητα, προσωπική ανάπτυξη αλλά και επίτευξη των στόχων.

Φάσεις Σελήνης

Οι φάσεις της Σελήνης είναι πέντε: Νέα Σελήνη, Γέμιση, Πανσέληνος, Χάση και Σκοτεινή Σελήνη. Συμβολίζει τον κύκλο της ζωής σύμφωνα με κάποιες θρησκείες: Γέννηση, ανάπτυξη, θάνατος, μετενσάρκωση.

Επιπλέον, αν το σχέδιο έχει στο κέντρο την Πανσέληνο και στα πλάγια τη Γέμιση και τη Χάση αποτελεί το σύμβολο της Εκάτης (ή της Τριπλής Θεάς, σύμφωνα με τη Wicca). Η Τριπλή Θεά συμβολίζει τις τρεις φάσεις στη ζωή μίας γυναίκας (Κόρη, Μητέρα, Ηλικιωμένη).

Αστέρι

Για τους άντρες, το τατουάζ σε σχήμα αστεριού συμβολίζει γενναιότητα και περιπέτεια, καθώς ένα άστρο καθοδηγεί. Αυτός είναι ο λόγος που οι άντρες συχνά προτιμούν το ναυτικό αστέρι. Για τις γυναίκες, συμβολίζει την ελπίδα, την αγάπη και την καθοδήγηση. Αυτή είναι η παραδοσιακή σημασία αλλά δεν σημαίνει ότι για το κάθε φύλο σημαίνει κάτι άλλο, είναι καθαρά προσωπικό. Έτσι κι αλλιώς, έχουν έναν κοινό άξονα: “Ακολούθησε τους στόχους σου, θα σε καθοδηγήσει η μοίρα”.

Πουλί

Το πουλί συμβολίζει την βαθύτερη κατανόηση, την πνευματικότητα και την επικοινωνία. Συμβολίζει την αυτονομία, την ελευθερία του λόγου και της επιλογής αλλά και το κουράγιο. Συχνά, ένα άτομο με τατουάζ κάποιο πουλί είναι ένα άτομο που αγαπά τα ταξίδια.

Ονειροπαγίδα

Η ονειροπαγίδα ως τατουάζ έχει την ίδια σημασία με την ονειροπαγίδα ως αντικείμενο. Προστασία από τους εφιάλτες, το κακό, την αρνητική ενέργεια. Σκοπός της είναι να διώξει τις κακές σκέψεις (εφιάλτες) και να αφήσει τις καλές (όμορφα όνειρα).

Κοριτσάκι με μπαλόνι

Απεικονίζει ένα (συνήθως ασπρόμαυρο) κοριτσάκι με κοτσιδάκια να κρατά ένα κόκκινο μπαλόνι. Συμβολίζει την ελπίδα, ακόμη και στο πιο σκοτεινό μέρος υπάρχουν όμορφα χρώματα.

Γιν-Γιαν

Το σύμβολο αυτό προέρχεται από την Κίνα και υπάρχει από την αρχαιότητα. Η σημασία του είναι η ισορροπία ανάμεσα στην αντίθεση. Το μαύρο συμβολίζει γυναικεία φύση, σκιά, σκοτάδι. Το λευκό συμβολίζει αντρική φύση, φως και ημέρα. Το ότι ενώνονται σε έναν τέλειο κύκλο σημαίνει πως και οι δύο “πόλοι” είναι απαραίτητοι για την ισορροπία στη ζωή.

Τριαντάφυλλο

Το τριαντάφυλλο έχει πολλές σημασίες. Η πιο κοινή του είναι η ομορφιά και το πάθος, καθώς σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η Θεά Αφροδίτη απεικονιζόταν με τριαντάφυλλα στο σώμα της. Στα ταρώ, το τριαντάφυλλο συμβολίζει ισορροπία. Τα όμορφα πέταλα είναι η ομορφιά, η ευκολία, το νέο ξεκίνημα σε αντίθεση με τα αγκάθια, δυσκολίες, κατάλοιπα του παρελθόντος.

Κλέφτης

Αυτό το όμορφο λουλούδι, που το φυσάμε και σκορπίζονται τα πέταλά του. Συμβολίζει την αντίθεση στη ζωή, ταυτόχρονα ευαίσθητοι (φύλλα) και δυνατοί (μικρά αγκάθια στο κοτσάνι) και πως με ένα “σπρώξιμο” (φύσημα του αέρα) μπορούμε να πάμε όπου θελήσουμε.

Εσύ τι σχέδια έχεις κάνει τατουάζ; Ή τι θα ήθελες να κάνεις; Εγώ προς το παρόν έχω ένα φεγγάρι!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας, γραφτείτε στο Forum μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.