Γιατί να μπει ένα ημερολόγιο στην καθημερινότητά σου

Γιατί να μπει ένα ημερολόγιο στην καθημερινότητά σου

Το Journaling, δηλαδή η καταγραφή σε ένα ημερολόγιο, είναι ένα χόμπι που, όπως λέει και το όνομά του, είναι να γράφεις για όσα σε απασχολούν. Τα ημερολόγια μπορούν να αφορούν την προσωπική ζωή, τη δουλειά, το διάβασμα αλλά και την επίτευξη στόχων. Μπορεί να γίνει ένα ευχάριστο χόμπι και παράλληλα έχει πολλά οφέλη στη διαχείριση του χρόνου αλλά και την ψυχική σου υγεία.

Πώς γίνεται;

Όπως είπαμε, χρειάζεσαι απλώς ένα ημερολόγιο, τετράδιο ή μία ατζέντα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις χρωματιστά στυλό, μαρκαδόρους και σελιδοδείκτες. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς διαφορετικό ημερολόγιο για κάθε τομέα της ζωής σου.

Στο ημερολόγιό σου μπορείς να γράφεις To-Do Lists, πλάνα ημέρας, ιδέες ή ακόμη και να το χρησιμοποιείς με τον παραδοσιακό τρόπο, όπου θα γράφεις τις σκέψεις σου. Στο προσωπικό σου ημερολόγιο, επίσης, μπορείς να γράφεις τους στόχους σου όσον αφορά τον εαυτό σου και την προσωπική σου εξέλιξη. Για παράδειγμα, τον Σεπτέμβρη έγραψα τι αλλαγές θα ήθελα να κάνω στον εαυτό μου όσον αφορά πράγματα που ήθελα να αλλάξω στη συμπεριφορά μου, στην εμφάνισή μου αλλά και στις σχέσεις μου.

Τι οφέλη έχει το να κρατάς ημερολόγιο;

Βοηθά στη μείωση του άγχους

Το να καταγράφεις τους ημερίσιους στόχους σου σε βοηθάει να μπεις σε μια σειρά και να μην αμελείς τις υποχρεώσεις σου. Επιπλέον, με το να καταγράφεις τις σκέψεις σου τις εξωτερικεύεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην σε αγχώνουν τόσο και να αντιμετωπίζεις πιο εύκολα καταστάσεις.

Βοηθάει να έχεις καλή μνήμη

Όταν γράφεις κάτι, το αποστηθίζεις. Έτσι, θα θυμάσαι ό,τι έγραψες στις To-Do Lists σου αλλά και προσωπικά γεγονότα από την καθημερινότητά σου.

Σου φτιάχνει τη διάθεση

Στο ημερολόγιό σου μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και να το κάνεις όσο όμορφο θες. Όταν θα το βλέπεις, ακόμη κι αν δεν είσαι δημιουργικό άτομο, θα νιώθεις ότι σε εκφράζει και θα σε χαροποιεί αισθητικά. Έτσι, θα ανεβαίνει η διάθεσή σου.

Σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις τα συναισθήματά σου

Αν βιώνεις μια περίοδο με έντονα συναισθήματα, θα πρέπει να κάτσεις και να τα σκεφτείς πριν τα αποτυπώσεις στο χαρτί. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις τα πράγματα πιο καθαρά και θα τα αντιμετωπίσεις όλα πιο ήρεμα και με καθαρό μυαλό.

Τι περιμένεις, λοιπόν; Πιάσε ένα ημερολόγιο και ξεκίνα αυτό το υπέροχο χόμπι!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας, γραφτείτε στο Forum μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.