Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πόσο πολύτιμός είναι ο χρόνος με τον εαυτό σου. Δεν πρέπει να τον θεωρείς ούτε περιττό ούτε μη απαραίτητο. Είναι ο χρόνος κατά τον οποίο αναγνωρίζεις πράγματα σε σένα, ανακαλύπτεις τις ανάγκες σου και εντοπίζεις προβλήματα που πιθανόν να υπάρχουν στη ζωή σου. Σε αυτό το άρθρο θα σου πω μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, ώστε να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτογνωσία.

Πώς φαντάζει η ιδανική ζωή για μένα;

Όταν κάθεσαι και κάνεις daydreaming, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου; Με ποιους συναναστρέφεσαι; Τι κάνεις; Πώς είσαι; Και πώς νιώθεις στο ιδανικό αυτό σενάριο; Αυτό το συναίσθημα, είναι κάτι που θέλεις να κυνηγήσεις;

Τι με εμποδίζει από το να έχω τη ζωή που θέλω και πώς το ξεπερνάω;

Αφού έχεις ανακαλύψει τι είναι αυτό που θέλεις, μένει μόνο να πας προς αυτό. Για να μην το έχεις, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Ίσως είναι οικονομικός, πρακτικός ή λόγος timing. Μόλις τον βρεις, ξεκίνα να παίρνεις αποφάσεις σχετικά με το πώς θα νικήσεις αυτό το εμπόδιο.

Με καλύπτουν οι άνθρωποι που έχω γύρω μου;

Ο κοινωνικός μας κύκλος έχει μεγάλη σημασία στο πώς κινούμαστε στην καθημερινότητά μας. Επηρεάζονται οι δραστηριότητές μας, οι συζητήσεις που κάνουμε και η εμβέλεια της σκέψης μας. Αν αισθάνεσαι πως οι άνθρωποι που έχεις στη ζωή σου δεν σου δίνουν αυτό που χρειάζεσαι, μήπως ήρθε η ώρα να τους αλλάξεις;

Τι με κάνει περήφανο/η για μένα;

Όλοι έχουμε κάνει πράγματα που μας κάνουν υπερήφανους για τον εαυτό μας. Αν βρεις αυτά, θα σου δώσουν αυτοπεποίθηση στο να συνεχίσεις να προχωράς και να διεκδικείς αυτά που θέλεις. Δεν χρειάζεται να ψάξεις για μεγάλα κατορθώματα, αν σε δυσκολεύουν στο να τα βρεις. Ακόμη και μια καλή πράξη είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να αισθάνεσαι καλά.

Τι θα ήθελα να αλλάξω στον εαυτό μου;

Κανένας μας δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουμε ελαττώματα αλλά όλοι έχουμε και μια εικόνα για το πώς θα θέλαμε να είμαστε και για να τη φτάσουμε θα πρέπει να γίνουν αλλαγές. Μπορεί να θέλεις να αλλάξεις την εμφάνισή σου, κάποιες συμπεριφορές ή και την καθημερινή σου ρουτίνα. Ό,τι και αν είναι αυτό, να το κάνεις αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα.

Όσο κάνεις τις ερωτήσεις, να θυμάσαι πως πρέπει να δίνεις τις απαντήσεις με ανοιχτό μυαλό, ώστε να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να πάρεις τις απαραίτητες αποφάσεις.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας, γραφτείτε στο Forum μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.