#ΔενΕίσαιΜόνος

Σε περίπτωση που εσύ ή κάποιος που γνωρίζεις χρειάζεται βοήθεια, μη διστάσεις να καλέσεις κάποιον από τους παρακάτω αριθμούς.

Ενδοοικογενειακή Βία

15900

  Απευθύνεται σε γυναίκες που είναι θύματα σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης, ψυχολογικής, λεκτικής, οικονομικής βίας, θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, κοινωνικό χώρο ή και στο σπίτι αλλά και σε θύματα trafficking.

  Επιπλέον παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, ενημέρωση αλλά και συνεργάζεται με ξενώνες, Υπηρεσίες Υγείας και Συμβουλευτικά Κέντρα κατά της βίας.

   Μάσκα 19: Σε περίπτωση που δέχεσαι κακοποίηση αλλά δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τις αρμόδιες αρχές, πήγαινε στο φαρμακείο και ζήτησε «Μάσκα 19». Ο φαρμακοποιός γνωρίζει ότι πρέπει να καλέσει το 15900.

Γραμμή Ελπίδας 801 11 16000

  24ωρη τηλεφωνική γραμμή παροχής στήριξης και πρώτων βοηθειών σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

1110

Παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  Φυσικά, μπορείς να καλέσεις το 100. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να μιλήσεις στείλε γραπτό μήνυμα με όνομα, διεύθυνση, είδος έκτακτης ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι κακοποίηση»)

1440-Κύπρος

  Στην γραμμή 1440 παρέχεται συμβουλευτική για ενδοοικογενειακή βία που αφορά εσάς ή άλλα άτομα, πληροφόρηση για άλλες υπηρεσίες σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και ενημέρωση για τα βασικά δικαιώματα και τις επιλογές των ατόμων με στόχο την καλύτερη διευθέτηση στο θέμα που τους απασχολεί.

Συμβουλευτική Παιδιών Και Εφήβων

Γραμμή SOS για παιδιά, εφήβους και γονείς 1056

  Υποστηρίζεται από το Χαμόγελο Του Παιδιού και είναι δωρεάν. Υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για οποιαδήποτε ανάγκη. Γίνονται ανώνυμες καταγγελίες για παιδιά που κακοποιούνται, είναι θύματα  ηλεκτρονικού εγκλήματος, trafficking ή οικονομικής εκμετάλλευσης και παρέχει συμβουλευτική σε γονείς.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης και μεταφορά παιδιών με κινητικά προβλήματα, κάλυψη αναγκών πρώτης ανάγκης και παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών και ενεργοποίηση προγραμμάτων για την αναζήτηση εξαφανισθέντων παιδιών – παιδιών θυμάτων αρπαγής.

Γραμμή Μαζί Για το Παιδί 11525

Στήριξη Εξαρτημένων Ατόμων

1145 και 1114 ΚΕΘΕΑ

Η γραμμή 1114 απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να ενημερωθούν για την εξάρτηση σε τυχερά παιχνίδια και τζόγο. Η γραμμή 1145 απευθύνεται σε συγγενείς και φίλους εξαρτημένων ατόμων και παρέχει ενημέρωση για τη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Γραμμές Στήριξης ατόμων με προβλήματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

  Όλες οι χρήσιμες γραμμές βρίσκονται στο παρακάτω αρχείο