Αγενείς ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνεις

Αγενείς ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνεις

Έχουμε ήδη μιλήσει για πράγματα που όταν κάνουμε φαινόμαστε αγενείς. Πέρα από τις πράξεις μας, όμως, υπάρχουν κι ερωτήσεις που όταν γίνονται μπορούν να φέρουν έναν άνθρωπο σε πολύ δύσκολη θέση. Καλό είναι να τις αποφεύγουμε, εκτός και αν είμαστε τόσο κοντά με τον άλλον που έχουμε μια οικειότητα παραπάνω. Ποιες είναι αυτές οι αγενείς ερωτήσεις;

Ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις

Πέρα από το “Σε ποια θρησκεία πιστεύεις;” ή “Ποιες είναι οι πολιτικές σου πεποιθήσεις;”-οι οποίες είναι αρκετά άκομψες ερωτήσεις για να ξεκινήσει μία συζήτηση-υπάρχουν και τα “Μα καλά, γιατί το πιστεύεις αυτό;” ή η ειρωνεία και η επίθεση. Δεν γνωρίζεις γιατί κάποιος έχει τις πεποιθήσεις που έχει και το να του επιτίθεσαι χωρίς να σου έχει δώσει δικαίωμα είναι αγενές. Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε πως τέσσερα πράγματα καλό είναι να τα κρατάμε για τον εαυτό μας: Θρησκεία, πολιτικές απόψεις, χρήματα και ερωτική ζωή.

Ερωτήσεις που αφορούν χρήματα

“Πόσα χρήματα παίρνεις τον μήνα;”. Γιατί θέλεις τόσο πολύ να μάθεις; “Πόσο έκανε αυτό που αγόρασες;”. Μπορείς να ψάξεις στο διαδίκτυο και να μάθεις. “Έχεις χρήματα να αγοράσεις το τάδε πράγμα;”. Η δεύτερη ερώτηση είναι αποδεκτή μεταξύ φίλων, ειδικά αν κάποιος ενδιαφέρεται για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία. Αλλά το πόσα χρήματα έχει ο καθένας και το αν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά σε κάτι είναι απόλυτα προσωπικές πληροφορίες που ίσως να μην νιώθει άνετα να μοιραστεί.

Ερωτήσεις που αφορούν τη σεξουαλική ζωή του άλλου

Το ένα σκέλος είναι να ρωτάς έναν άνθρωπο τι κάνει στο κρεβάτι του. Αν είναι δυνατόν! Έχεις σκεφτεί ότι, πρώτον, μιλάμε για ένα πολύ λεπτό ζήτημα και, δεύτερον, αυτές οι πληροφορίες αφορούν και κάποιον άλλον πέρα από το άτομο που ρωτάς και μπορεί να μην θέλει να μαθευτεί τι κάνει με τον/την σύντροφό του;

Το δεύτερο σκέλος είναι μία ερώτηση τελείως αδιάκριτη και αγενής που γίνεται σε μη σεξουαλικά ενεργά άτομα ή σε άτομα που δεν έχουν κάποιον παρτενέρ εκείνη τη στιγμή της ζωής τους. Γιατί δεν έχεις κάνει/κάνεις σεξ με κάποιον; Απλά σ-τ-α-μ-ά-τ-α. Αν το άλλο άτομο δεν αισθάνεται έτοιμο; Αν είχε κάποια άσχημη σεξουαλική εμπειρία; Αν μιλάμε για asexual άτομο; Αν δεν νιώθεις τόσο κοντά με το άτομο που ρωτάς ώστε να ακούσεις κάτι τέτοιο, μην ρωτήσεις καν.

Σημειωσούλα: Αν σου κάνουν την ερώτηση, απαντήσεις και απαντήσεις και εκ μέρους του συντρόφου σου χωρίς να ξέρεις αν θα ήθελε, είσαι στην ίδια κατηγορία με τους αγενείς ανθρώπους για τους οποίους μιλάμε. Έξτρα πόντοι αν μοιραστείς και μηνύματα ή φωτογραφίες.

Γιατί δεν έχεις σχέση;

Τελειώνουμε εδώ με την “Αγία Τετράδα” αγενών ερωτήσεων. Ξέρεις σε πόσο δύσκολη θέση θα φέρεις τον άλλον; Αν είχε κάποια τοξική σχέση που τον κάνει να μην νιώθει έτοιμος να προχωρήσει; Αν θέλει να γνωρίσει έναν άνθρωπο αλλά λόγω της κατάστασης δεν μπορεί και αισθάνεται μοναξιά; Αν νιώθει ανασφαλής; Εσύ στη θέση του, πώς θα ένιωθες αν αναγκαζόσουν να πεις ή να σκεφτείς για άλλη μια φορά όσα σκέφτεσαι και σε βασανίζουν;

Ερωτήσεις σχετικά με το φαγητό και το βάρος

“Θα το φας όλο αυτό;” ή “Γιατί τρως τόσο πολύ;” ή “Φάε λίγο ακόμη, πετσί και κόκαλο είσαι” ή “Μην τρως τόσο, έχεις παχύνει”. Προσωπικά, είμαι petite με ακόρεστη όρεξη. Τις τρεις πρώτες ερωτήσεις τις ακούω κάθε φορά που τρώω με άλλους και με κάνουν να νιώθω πάρα πολύ άσχημα. Όπως θα ένιωθε άσχημα και ένας άνθρωπος στην αντίθετη κατάσταση από εμένα.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να κάνουν το άτομο που δέχεται αυτές τις αγενείς ερωτήσεις να στεναχωρηθεί. Μπορεί να κάνει δίαιτα και να έχει cheat day, να προσπαθεί να θεραπευτεί από μία διατροφική διαταραχή, να τρώει πολύ για να αντιμετωπίσει το στρες ή να έχει προβλήματα υγείας. Όποιος και να είναι ο λόγος, το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοιου είδους ερωτήσεις.

Ερωτήσεις σχετικά με την εμφάνιση του άλλου

Αυτή η ομάδα με αγενείς ερωτήσεις είναι πολύ κοντά με τις ερωτήσεις που αφορούν το βάρος. “Γιατί είναι έτσι τα μαλλιά σου;”, “Γιατί δεν φτιάχνεις τα νύχια σου;”, “Γιατί ντύνεσαι έτσι;” κλπ… Πρώτον, δεν σε αφορά το πώς επιλέγει να παρουσιάζει ο καθένας τον εαυτό του. Δεύτερον, υπάρχει περίπτωση και το άλλο άτομο να μην αισθάνεται άνετα με την εμφάνισή του και να μην μπορεί να κάνει κάτι για λόγους υγείας ή οικονομικούς. Ή να είναι άνθρωπος με χαμηλή αυτοπεποίθηση και να προσπαθεί να το δουλέψει. Γιατί να πρέπει να σου δώσει εξηγήσεις;

Αυτές ήταν οι αγενείς ερωτήσεις που δεν πρέπει να γίνονται. Εσύ είσαι ένοχος/η για κάποια; Πες μας στα σχόλια!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας, γραφτείτε στο Forum μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.