7 Σημάδια που δεν πρέπει να αγνοείς σε μία σχέση

7 Σημάδια που δεν πρέπει να αγνοείς σε μία σχέση

Είσαι σε μία σχέση ή ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις μια καινούργια; Σίγουρα πλέεις σε πελάγη ευτυχίας και θέλεις να σου βγει με το άλλο άτομο. Βέβαια, έχεις ακούσει την έκφραση “Red Flags”, δηλαδή σημάδια σε μία σχέση που δείχνουν ότι είτε δεν θα σας βγει είτε μαρτυρούν τοξικότητα. Είναι άπειρα τα μικροπράγματα που καταδικάζουν μια σχέση πριν καν αρχίσει ή τελειώνουν μια ήδη υπάρχουσα. Θα σου δώσω επτά και από εκεί και πέρα δική σου είναι η απόφαση.

Πώς αντιμετωπίζει τους/τις πρώην;

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα άρθρο από μόνο του. Δεν αναφέρομαι, μόνο, στο να υπονοεί πως το προηγούμενο ρομάντζο έληξε άδοξα ή το να λέει πόσο πληγώθηκε. Αυτά συνήθως μαρτυρούν πως δεν έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν. Περισσότερα στο νούμερο 2.

Ένα πράγμα που δεν πρέπει να αγνοήσεις είναι το πώς μιλάει για προηγούμενες σχέσεις. Αν τους/τις κακολογεί ή ακούσεις τις ατάκες “Όλες μου οι πρώην ήταν τρελές” ή “Έχω μαλακομαγνήτη” και τα μόνα που σου λέει για τον/την πρώην είναι άσχημα ή όταν βρίσκονται τους/τις αντιμετωπίζει εριστικά, φτιάξε βαλίτσες. Δεν γίνεται μετά από μία σχέση ο άνθρωπος για τον οποίο νοιάστηκες, με τον οποίο έκανες σεξ και ίσως ανάπτυξες αισθήματα να μην έχει τίποτα καλό. Φύγε γιατί τα ίδια θα λέει και για σένα.

Τι συνέβη στην προηγούμενη σχέσεις του/της;

“Χώρισαν άδοξα”; “Πληγώθηκε πολύ;”. Αυτές οι δύο φράσεις δείχνουν πως έχει μείνει ακόμη εκεί. Όπως και το αν έχει περάσει λίγος καιρός από τον χωρισμό. Αν απάτησε τον/την πρώην μαζί σου, καταλαβαίνεις απόλυτα γιατί θα πρέπει να έχεις τον νου σου.

Γενικά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν εύκολα οπότε αν πέσουν στην αντίληψή σου άσχημες συμπεριφορές προς τον/την πρώην όσο ήταν ακόμη μαζί, το πιθανότερο είναι να τις επαναλάβει.

Με τι ανθρώπους κάνει παρέα;

Ο σοφός λαός λέει “Δείξε μου τον φίλο σου για να σου πω ποιος είσαι”. Πώς αντιμετωπίζουν οι φίλοι του/της τις σχέσεις τους; Τις καθημερινές δυσκολίες; Τι άνθρωποι είναι; Μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο αλλά οι άνθρωποι τείνουν να “κολλάνε” με ανθρώπους που έχουν κοινά βιώματα, ίδιες αντιλήψεις και τρόπο ζωής.

Πώς είναι οι σχέσεις με την οικογένεια;

Σίγουρα το αν έχει κάποιος καλές σχέσεις με την οικογένειά του δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι καλός άνθρωπος. Αλλά αν προσέξεις πως στο τηλέφωνο ή από κοντά μιλάει άσχημα στους συγγενείς του/της και αν πεις κάτι λέει ότι το έκανε επειδή “σας διέκοψαν”, δεν είναι καλό σημάδι. Δείχνει πως θεωρεί δεδομένα τα κοντινά του/της πρόσωπα και δεν τους σέβεται. Αν δεν σέβεται κάποιος την ίδια του τη μάνα, πώς θα σεβαστεί εσένα;

Από την άλλη, πρόσεξε μήπως οι δικοί του/της είναι αυτοί που υποδεικνύουν στο έτερον ήμισυ πώς να ζει τη ζωή του. Με έναν άνθρωπο θέλεις να είσαι, όχι με όλο το σόι.

Είστε στο ίδιο μήκος κύματος;

Ταυτίζονται οι απόψεις σας σε βασικά θέματα όπως η διασκέδαση, η συμβίωση ή η διαχείριση χρημάτων; Έχετε παρόμοιες αξίες και ιδανικά; Έχετε ίδια ωράρια; Μπορεί αν η απάντηση είναι “όχι” να μην μοιάζει με τόσο μεγάλο πρόβλημα στην αρχή αλλά όταν φύγουν τα “μέλια” ίσως καταλάβεις ότι δεν ταιριάζετε.

Είστε στην ίδια φάση ζωής; Μήπως ο ένας σπουδάζει και ο άλλος έχει ήδη βγει στην αγορά εργασίας; Έχετε τις ίδιες έγνοιες; Το να είστε σε άλλη φάση ζωής δεν σημαίνει πως αυτός ο άνθρωπος δεν είναι καλός αλλά αν έχετε πολύ μεγάλες διαφορές, τι ακριβώς θα λέτε; Εσύ θα του/της λες για τις ποτάρες που ήπιες κι εκείνος/η για το άγχος του αν θα βγάλει τις υποχρεώσεις του μήνα;

Μήπως άλλα λέει και άλλα κάνει;

Εσύ δεν μπορείς να βγεις με παρέα αλλά εκείνος/η βγαίνει κάθε βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί. Αν δεν τηλεφωνήσεις ξεκινάει η γκρίνια αλλά δεν θα δεις ποτέ το όνομά του/της στις εισερχόμενες κλήσεις. Γιατί συναναστρέφεσαι με άτομα του ίδιου φύλου; Ναι αλλά εκείνος/η δεν μπορεί να ξεκόψει από την παρέα από το σχολείο. Δεν θα το αναλύσω άλλο, κατάλαβες. Είναι από τα σημάδια σε μία σχέση που υποδηλώνουν τοξικότητα.

Πώς είναι ο καυγάς σας;

Αν επιμένει να λέει πράγματα που σε πληγώνουν, δεν παραδέχεται το φταίξιμο που του/της αναλογεί, σου προκαλεί ενοχές για τα συναισθήματά σου ή ανασφάλειες για την αξία σου και δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τις συνέπειες όλων των παραπάνω, δεν νομίζω ότι πρέπει να το συζητάμε μαζί αλλά να τα πεις στο ταίρι σου. Και να πάρεις τις αποφάσεις σου.

Αν είδες κοινά χαρακτηριστικά με τον άνθρωπό σου, ήρθε η ώρα να σκεφτείς τι είναι αυτό που θέλεις. Δεν μπορώ να σου πω αν θα μείνεις σε μία σχέση που νιώθεις ότι έχει προβλήματα. Προσωπικά, αν το “σκορ” ήταν από 4 και πάνω… Thank you, next.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας, γραφτείτε στο Forum μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.