7 Λόγοι να χωρίσεις

7 Λόγοι να χωρίσεις

Δυστυχώς ή ευτυχώς, όλες οι σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους. Και είτε ο κύκλος κλείνει με το “Til Death Do Us Part” ή με χωρισμό. Και μέχρι να βρούμε αυτόν τον άνθρωπο με τον οποίο θα επιλέξουμε ότι μόνο ο θάνατος θα μας χωρίσει, θα πρέπει να περάσουμε από άλλες σχέσεις με σκοπό να μάθουμε, να αποκτήσουμε εμπειρίες και να καταλάβουμε τι θέλουμε από έναν σύντροφο. Πώς όμως καταλαβαίνουμε ότι η σχέση μας έχει φτάσει στο τέλος; Έχουμε μιλήσει για red flags, δηλαδή σημάδια που υποδηλώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Σήμερα, θα σου δώσω 7 λόγους που δείχνουν πως μάλλον ήρθε η ώρα να χωρίσεις.

Νιώθεις ότι δεν εξελίσσεσαι

Δεν κυνηγάς πλέον τα όνειρά σου. Δεν παίρνεις δραστικές αποφάσεις για το μέλλον σου. Κυρίως, όμως, μένεις στάσιμος ως άνθρωπος. Δεν θέλεις να μαθαίνεις νέα πράγματα, να ανοίξεις το μυαλό σου, να δουλέψεις με τα προτερήματα και τα ελαττώματά σου, συμβιβάζεσαι σε καταστάσεις που δεν σε ικανοποιούν 100% σε όλους τους τομείς της ζωής σου και δεν έχεις τη διάθεση να βγεις από το καβούκι σου και να διεκδικήσεις τη ζωή που θες. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους αλλά αν πιστεύεις ότι η σχέση σου είναι το εμπόδιο, πρέπει να την τελειώσεις για το καλό σου. Είσαι σε πολύ νεαρή ηλικία για να κάνεις συμβιβασμούς.

Πιο πολύ κλαις παρά γελάς

Οι σχέσεις-ειδικά στις νεαρές ηλικίες-πέρα από το να μας δώσουν εμπειρίες και να μάθουμε μέσα από αυτές έχουν ως σκοπό το να μοιραζόμαστε τη χαρά μας με τον σύντροφό μας. Αν και σε όλες τις ηλικίες, οι σχέσεις πρέπει να μας κάνουν χαρούμενους και όχι λυπημένους. Αν η σχέση σου σου προκαλεί περιττό άγχος, θλίψη και αρνητικά αισθήματα, ποιος ο λόγος να την κρατάς;

Η σχέση σου είναι για σένα προτεραιότητα, για τη σχέση σου είσαι μια επιλογή

Όταν έχουμε μια σχέση, είναι μία από τις προτεραιότητές μας-σε λογικά πλαίσια πάντα!- και είναι απόλυτα σωστό. Αν εσύ δίνεις πάντα προτεραιότητα στη σχέση σου αλλά σε θυμάται μόνο αν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, ποιος ο λόγος να είστε μαζί; Σίγουρα θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου η πίεση των υποχρεώσεων δεν θα επιτρέπει να βρίσκεστε τόσο συχνά αλλά αν σε γράφει για να βγει με την παρέα, σε αφήνει στην απ’έξω και δεν γνωρίζεις βασικά πράγματα τις καθημερινότητάς του/της, είστε σίγουρα και οι δύο σε σχέση;

Δεν σου λείπει

Όπως είπαμε πιο πάνω, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που δεν θα βρεθείτε για μέρες. Μπορεί να λείψει ο ένας από τους δύο για καιρό ή τώρα με την καραντίνα αν κάποιος από τους δύο-οι και οι δύο-είναι φοιτητής σε άλλη πόλη και να γύρισε στο πατρικό του. Σίγουρα πρέπει να προσαρμόζεσαι και να κάνεις το παν να περνάς καλά αλλά αν η σχέση σου δεν σου λείπει έστω και λίγο-ειδικά αν φτάσεις και σε σημείο να ξενερώσεις που θα ξαναβρεθείτε-το πράγμα έχει ήδη τελειώσει και μένει μόνο να χωρίσεις.

Οι προσπάθειές σου πέφτουν στο κενό

Έχεις καταλάβει ότι η σχέση έχει βαλτώσει. Μιλάς, δεν ακούγεσαι. Προσπαθείς να ανάψεις πάλι τη φλόγα του έρωτα, δεν ανάβει. Γιατί να αναλώσεις εκεί την ενέργειά σου ενώ μπορείς να χωρίσεις και να βρεις έναν άνθρωπο που να σε εκτιμάει;

Φτιάχνεις σενάρια στο μυαλό σου που προϋποθέτουν χωρισμό

Όλοι καθόμαστε κάποια στιγμή και φτιάχνουμε σενάρια στο μυαλό μας και ονειρευόμαστε όμορφες καταστάσεις με εμάς πρωταγωνιστές. Τα δικά σου σενάρια είναι ένα One Night Stand, ένα πρώτο ραντεβού, η γνωριμία με έναν ιδανικό σύντροφο. Ξεχνάς μια μικρή λεπτομέρεια, παρόλα αυτά. Είσαι ακόμα σε σχέση. Το σώμα σου δηλαδή, το μυαλό άλλα θέλει. Και αν στα σενάριά σου πρωταγωνιστεί ένα άλλο άτομο που ήδη γνωρίζεις… Το τρένο έχει φύγει.

Αυτοί ήταν οι λόγοι που σου δίνω εγώ. Αλλά θα σου δώσω και άλλον έναν τώρα που τα διάβασες γιατί ίσως δεν σε έπεισα. Έφτασες μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου.

Όσο ήμουν σε σχέση, έβλεπα άρθρα με παρόμοιο περιεχόμενο. Δεν τα άνοιγα. Ή μπορεί και να τα άνοιγα για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους, σαν συμβουλή ότι “Αν συμβεί αυτό… Τότε θα χωρίσω”. Και απλώς διάβασα τη λίστα χωρίς να μένω στην ανάλυση. Πριν αρκετούς μήνες, βρέθηκα στη θέση σου. Βρήκα το άρθρο και διάβαζα προσεκτικά. Και όσο το γράφω, κάνω κι εσένα εικόνα. Το διαβάζεις προσεκτικά και σε κάθε λόγο προσπαθείς να βρεις μια ταύτιση. Εγώ κρατούσα και σκορ και έλεγα ότι αν ταυτίζομαι με 50% και πάνω, θα χωρίσω. Τελικά ήταν περιττό. Όπως και για σένα. Γιατί για να έφτασες ως εδώ, δεν θες απλώς μια γνώμη. Θες ένα κίνητρο, κάτι σαν δικαιολογία, για να πάρεις μια τόσο δύσκολη απόφαση.

Αν χρειάζεσαι οποιαδήποτε συμβουλή, μπορείς να τη γράψεις στα σχόλια, στη φόρμα επικοινωνίας μας ή να μας στείλεις μήνυμα σε Facebook/Instagram. Με χαρά να μιλήσουμε για ό,τι σε απασχολεί!

Leave a Reply

Your email address will not be published.