7 Τρόποι που ΔΕΝ σε βοηθάνε να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

7 Τρόποι που ΔΕΝ σε βοηθάνε να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Χωρισμός, αυτή η μάστιγα. Και δεν μιλάω για την περίπτωση που δεν αντέχεις άλλο, χωρίζεις και ζεις ελεύθερο πουλί. Μιλάω για την αντίθετη περίπτωση. Αυτήν που είσαι καλά, χαρούμενος κι ερωτευμένος, ίσως και να ξέρεις πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου αλλά δεν σου περνάει και ο χωρισμός από το μυαλό. Και να’σαι, λοιπόν, μέσα στη νύχτα, να μου κλαίγεσαι, να σου’χει έρθει κεραμίδα στο κεφάλι και να μην ξέρεις τι να κάνεις. Κοίτα να δεις, δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, μπορώ να σου πω όμως τι να μην κάνεις ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην τρέχεις μετά να διορθώνεις τις μ@λ@κίες που έκανες.

Θα βγαίνω, θα πίνω και λόγο δε θα δίνω.

Το ξέρω, είναι ελκυστικό και φαίνεται η καλύτερη λύση. Δεν είναι, όμως. Και ξέρεις γιατί; Γιατί θα σου πάρει τη στεναχώρια για λίγο, μετά θα στην επιστρέψει συν τη στεναχώρια που ήδη νιώθεις. Κοινώς είσαι μια χαρά για 3-4 ώρες και μετά… διπλό το κακό. Άσε που μπορεί πάνω στην τρέλα σου να στείλεις κάνα μεθυσμένο μήνυμα. Όχι και πάλι όχι.

Μα μπορώ να σ’έχω αν θέλεις στο μυαλό μου σαν τον πρώτο αναπληρωματικό μου.

Έλα, ξέρεις για ποιον/ποια μιλάω. Για εκείνον/η που σε γουστάρει, το ξέρεις αλλά ποτέ δεν έδωσες και καμία ιδιαίτερη σημασία. Και τώρα που χώρισες, πας και του/της γλυκομιλάς και τάζεις φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Πας καλά; Είπαμε, ο έρωτας με έρωτα περνά αλλά όχι και μέσα σε μια βδομάδα. Και στην τελική, και το άλλο άτομο έχει αισθήματα και δεν του αξίζει να τον/την χρησιμοποιείς έτσι.

Γι’αυτό λοιπόν και κάθε βράδυ έξω απ’την πόρτα σου θα είμαι εκεί μήπως και κάτι σου χαλάσω.

Όχι, δεν μιλάω για stalkάρισμα, μιλάω για σκηνές. Να πας κάτω απ’το σπίτι του/της και να φωνάζεις, να τον/την επισκεφτείς στη δουλειά του/της, να πάρεις τηλέφωνο από απόκρυψη, να τον/την δεις και να τρέχεις από πίσω του/της και για ποιο λόγο; Για να παρακαλέσεις, να δείξεις πόσο σου λείπει, να βρίσεις. Όχι. Αν δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα συναισθήματά σου, προσπάθησε να μην τα εξωτερικεύεις με τρόπο που όχι μόνο καλό δε θα σου κάνουν, θα γίνεις και ξεφτίλα. Το θέλουμε; Δεν το θέλουμε.

Τόση δουλειά για να μη σε σκεφτώ […] παντού δυστυχώς θα υπάρχεις, το νιώθω.

Η γνωστή εργασιοθεραπεία. Μόνο θεραπεία δεν είναι. Αποφάσισες για να μην σε παίρνει από κάτω να στρωθείς να διαβάσεις, να αναλάβεις περισσότερα πράγματα από όσα ήδη κάνεις, έπεσες με τα μούτρα στη δουλειά κ.ο.κ. Δεν λέω, σε βοηθάει να ξεχαστείς αλλά μέχρι εκεί. Δεν σημειώνεις κάποια πρόοδο και μένεις απλά στάσιμος/η. Στο να μην στεναχωριέσαι νομίζεις ότι τα πας καλά αλλά κάποια στιγμή θα ξεσπάσεις και δεν θα κάνεις σωστά τη δουλειά σου γιατί θα έχεις κάτι να σε αποσπά.

Κάτω απ’το παράθυρό σου κάθε μεσημέρι.

Κοινώς το stalking. Ελπίζω να μην φτάσεις σε τόσο ακραίες καταστάσεις που να τη βγάζεις κάτω από το σπίτι του/της. Το πιο κοινό stalking είναι στα πολυαγαπημένα μας social media. Δεν σε βοηθάει και το μόνο που σου δίνει είναι η ψευδαίσθηση πως είσαι ακόμα μέρος της ζωής του/της. Και με το να ξέρεις 24/7 πού είναι και τι κάνει μόνο να τον/την ξεπεράσεις δεν θα καταφέρεις.

Είμαι ένας άλλος/μια άλλη, ζω σε παράνοια.

Το ΚΛΑΣΣΙΚΟΤΑΤΟ κολπάκι. Είσαι στα πατώματα. Μαθαίνεις πως εκεί που θα πας για καφέ θα είναι και αυτός/ή. Και τι κάνεις; Ντύνεσαι,ετοιμάζεσαι και το παίζεις κάτι άλλο από αυτό που γνώρισε με άλλο ύφος, άλλες προτιμήσεις άλλον τρόπο έκφρασης. Το γνωστό fake it til you make it. Σίγουρα, δεν χρειάζεται να δείχνεις πόσο σκατά είσαι αλλά και το πρώην έτερον ήμισυ δεν είναι χαζό και θα καταλάβει πως θέλεις απλά προσοχή. Μόνο ρεζίλι θα γίνεις.

Από κανάρα σε κανάρα θα πετάω κι από φωλιά σε φωλιά θα ξενυχτάω.

Πολλοί επιλέγουν αυτό το μονοπάτι. Δεν πιστεύω πως είναι και το καλύτερο. Αρχικά είσαι πολύ ευάλωτος/ευάλωτη συναισθηματικά και μπορεί να σε εκμεταλλευτεί κάποιος απλά για να πάρει αυτό που θέλει. Θα το ήθελες αυτό; Δεν σε βοηθάει, απλά σου παίρνει για λίγη ώρα την στεναχώρια και είσαι απλά στη φάση του “Πρέπει να ξεκαθαρίσω τα πράγματα μέσα μου αλλά πρώτα θα ρίξω το γκομενάκι που κάθεται στο μπαρ.

BONUS: Αυτές τις περίεργες ώρες που δεν θέλω κανέναν. Μόνο εσένα.

Το γνωστό booty call. Σε μια στιγμή αγαμ… αδυναμίας παίρνεις τηλέφωνο τον/την πρώην και ζητάς να βρεθείτε να το κάνετε τα πείτε. Ή το αντίστροφο, σε παίρνει κι εσύ πας. Μην κάνεις booty calls και μην απαντάς σε booty calls. Να υποθέσω ξέρεις πόσο κακό είναι κάθε πρωί να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι, μάθε πως το ίδιο κακό είναι και να κάνεις σεξ με τον/την πρώην ενώ θες απλά να προχωρήσεις. Και μην ακούσω τίποτα “Ήταν ο επίλογος της σχέσης μας”, ο επίλογος γράφτηκε όταν αποφασίσατε να το διαλύσετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.