6 Λόγοι να μάθεις Ισπανικά

6 Λόγοι να μάθεις Ισπανικά

Ένα απαιτούμενο προσόν στην αγορά εργασίας είναι η γνώση των ξένων γλωσσών. Οι περισσότεροι πλέον μαθαίνουν αγγλικά και μία δεύτερη γλώσσα με πιο κοινές τα γαλλικά και τα γερμανικά. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται άνοδος και στα ισπανικά, μια πανέμορφη γλώσσα για την οποία θα μιλήσουμε σήμερα. Υπάρχουν άπειροι λόγοι να επιλέξεις να τα μάθεις, εγώ θα σου δώσω 6, αυτούς που ώθησαν εμένα να κάνω εγγραφή σε τμήμα.

Είναι εύκολη γλώσσα

Η γραμματική είναι πολύ κοντά στην ελληνική άρα με το να μπεις στη διαδικασία να μεταφράσεις αυτό που σκέφτεσαι θα καταφέρεις να μιλήσεις σωστά στις περισσότερες περιπτώσεις. Επίσης αν τη συγκρίνουμε με άλλες λατινογενείς γλώσσες, όπως τα ιταλικά και τα γαλλικά, θα βρούμε λιγότερες ανωμαλίες στη γραμματική και περισσότερα κοινά ετυμολογικά στοιχεία με τα ελληνικά.

Η προφορά της μοιάζει με την ελληνική

Φυσικά και υπάρχουν κανόνες για την προφορά του κάθε γράμματος αλλά η ροή του λόγου είναι ίδια με των ελληνικών. Δεν υπάρχουν “ξένοι” για εμάς ήχοι όπως το κάποια γράμματα (r, u, g) και οι φθόγγοι στα γαλλικά, τα συνεχόμενα σύμφωνα των γερμανικών ή η διαφορά στην προφορά του “r”, του “t” ή του “g” στα αγγλικά. Στα ισπανικά, προφέρεται όποιο γράμμα διαβάζουμε (με εξαίρεση το h) και ο ήχος του κάθε γράμματος είναι ο ίδιος με των ελληνικών.

Αφού είναι λατινογενής γλώσσα, είναι κοντά με τις υπόλοιπες

Έτσι αν κάποια στιγμή στο μέλλον αποφασίσεις να μάθεις γαλλικά ή ιταλικά, θα σου είναι πιο εύκολα έχοντας ως βάση τις γνώσεις ισπανικών σου. Επίσης είναι πολύ κοντά στα πορτογαλικά (όποιος ξέρει πορτογαλικά μπορεί να καταλάβει ισπανικά) που είναι πια επίσης πολύ όμορφη γλώσσα!

Θα καταλαβαίνεις τα αγαπημένα σου τραγούδια

Πριν δύο καλοκαίρια ακούγαμε παντού το “Con Calma” του Daddy Yankee. Κούνα αυτό το ‘poop-poom’, κοπελιά”. Και υπάρχουν και άλλα όπως το “Despacito” και το “Echame La Culpa” του Luis Fonsi, το “Loquita” της Ελένης Φουρέιρα ή και το αγαπημένο καρναβαλικό “Que te la pongo” τα οποία όλοι έχουμε χορέψει. Και μην ξεχνάμε το ελληνικό hit του 2019 με στίχο “Ella es una mujer caliente”.

Τα ισπανικά ομιλούνται σε πολλές χώρες

Είναι η επίσημη γλώσσα 20 χωρών και ομιλούνται ως δεύτερη γλώσσα στην Βόρεια Αμερική. Είναι η επίσημη γλώσσα της Ισπανίας, της Κολομβίας, του Μεξικού, της Αργεντινής… Έλα, παραδέξου το! Πάντα ήθελες να κάνεις ένα ταξίδι.

Είναι πολύ “καυτή” γλώσσα τα τελευταία χρόνια

Ή να πω καλύτερα “caliente’; Όπως είπα και πριν, είναι η επίσημη γλώσσα 20 χωρών και είναι απαιτούμενο προσόν για να εργαστείς στην Αμερική. Επίσης αυξάνεται η ζήτηση στην αγορά εργασίας για άτομα με γνώση ισπανικών και στην Ευρώπη. Ας μην ξεχνάμε, όμως, και την άλλη σημασία της λέξης “καυτή”. Είναι μια πολύ σέξι γλώσσα!

Αν σου αρέσουν τα άρθρα με λίστες, μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις στο Facebook και το Instagram όπου ανεβάζουμε συχνά λίστες!

Leave a Reply

Your email address will not be published.