6 Λάθη που κάνεις και φαίνεσαι αγενής

6 Λάθη που κάνεις και φαίνεσαι αγενής

Δεν θέλω να σου κάνω κριτική. Ίσα ίσα, είμαι εξίσου ένοχη για τα παρακάτω 6 πράγματα που θα σου πω. Παρόλα αυτά, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσπαθούμε καθημερινά να διορθώνουμε τα λάθη μας. Αν και δεν ζούμε σε μία κοινωνία όπου το savoir vivre και οι τρόποι καλής συμπεριφοράς είναι ζωτικής σημασίας, σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η απαισιοδοξία, η ζηλοφθονία και η κοροϊδία, η ευγένεια είναι το μόνο μέσο να συνυπάρχουμε όλοι αρμονικά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να μας βλέπουν οι άλλοι με καλό μάτι αλλά και να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Δες λοιπόν, τι κάνουμε όλοι-και μάλιστα πολύ συχνά-που μπορεί να δώσει τη λάθος εντύπωση.

Δεν συστήνεις τους φίλους σου

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε φέρει σε επαφή γνωστούς μας από διαφορετικούς τομείς της ζωής μας. Εκείνοι δεν γνωρίζονται, έρχονται για εμάς για να περάσουν καλά και εμείς ξεχνάμε το βασικό… Να τους συστήσουμε! Ή το άλλο σενάριο. Είσαι με κάποιον και περπατάτε ή κάθεστε κάπου. Περνάει ένας παλιός σου φίλος και πιάνετε την κουβέντα. Ενώ τα άτομα που είναι μαζί σας απλά κάθονται και κοιτάζονται αμήχανα χωρίς να μπορούν κάπως να “μπουν’ στη συζήτηση.

Σίγουρα, αν απλά πεις “γεια” σε κάποιον που περνάει, δεν είναι απαραίτητο να αρχίσουν οι συστάσεις. Αν, όμως, είναι μια κοινή παρέα ή ξεκινήσετε τη συζήτηση, πρέπει όλοι να ξέρουν τα ονόματα όσων βρίσκονται εκεί. Πολλοί θεωρούν ότι οι άλλοι θα πρέπει να συστηθούν μόνοι τους, υπάρχουν όμως και οι ντροπαλοί. Και, άσε που αν μιλάμε για το δεύτερο σενάριο, το άτομο που είναι μαζί σου μπορεί να αισθάνεται πως δεν τον/την θεωρείς αρκετά σημαντικό/ή για σένα, ώστε να αφιερώσεις 2 δευτερόλεπτα να πεις το όνομά του/της/.

Αποτέλεσμα εικόνας για nice to meet you gifs

Παρατάς την παρέα σου για να πας σε άλλη

Δεν θα σου πω γιατί είναι αγενές, θα έπρεπε να το ξέρεις. Πολύ συνηθισμένο σε κυλικεία σχολών και στέκια. Αν θες να είσαι με την άλλη παρέα, κανόνισε με την άλλη παρέα ή χαιρέτα τους φίλους σου, άλλαξε τραπέζι και μην ξαναπάς. Το να σηκώνεσαι, να φεύγεις και να επιστρέφεις είναι ενοχλητικό και για την παρέα στην οποία βρίσκεσαι και για εκείνη στην οποία πας. Μπορείς επίσης να πεις σε όλους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να κάτσετε όλοι μαζί, να συστηθούν όσοι δεν γνωρίζονται και να περάσετε καλά.

Αποτέλεσμα εικόνας για focus on me gifs

Απομονώνεσαι όταν είσαι έξω

Εντάξει, το καταλαβαίνω. Όταν είμαστε έξω, όλοι μπορεί να χαζέψουμε λίγο στα social media, να παίξουμε λίγο από το παιχνίδι με το οποίο έχουμε κολλήσει αλλά όχι και να αποκοπούμε από την πραγματικότητα. Μιλάω για την περίπτωση που κάποιος θα έχει απορροφηθεί από το κινητό, θα φοράει ακουστικά και δεν θα ενδιαφέρεται καν για το τι λένε οι υπόλοιποι.

Αποτέλεσμα εικόνας για pll phone gifs

Κάνεις “φιγούρα”

Δυστυχώς, το κάνουν πολλοί. Αγοράζουν κάτι και με την πρώτη ευκαιρία θα σου πουν πόσο κόστιζε, εφόσον ήταν ακριβό. Εγώ θεωρώ πως αν το κάνεις αυτό, δεν σε νοιάζει τόσο αυτό που αγόρασες όσο το να δείξεις πως έχεις λεφτά. Σκέψου, όμως, ότι μπορεί να κάνεις τον συνομιλητή σου να νιώσει άσχημα, ειδικά αν δεν βρίσκεται σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση από εσένα.

Αποτέλεσμα εικόνας για rude katherine pierce gifs

Μιλάς/Γελάς όταν βρίσκεσαι σε μπουφέ ή σε self-service εστιατόριο

Εδώ δεν τίθεται θέμα κακής εντύπωσης αλλά θέμα υγιεινής. Βρίσκεσαι δίπλα σε φαγητό, το οποίο προορίζεται για πολλούς ανθρώπους και όταν μιλάς, γελάς, βήχεις ή φταρνίζεσαι τα μικρόβια από το στόμα σου θα πάνε στο φαγητό που θα καταναλώσει κάποιος άλλος. Αηδία, ε;

Αποτέλεσμα εικόνας για ew gifs

Αποκτάς πολλή οικειότητα με ξένους

Πολλές φορές, όταν γνωρίζουμε κάποιον υπάρχει αμηχανία. Είναι λογικό, λοιπόν, να θέλουμε κάπως να σπάσει ο πάγος. Για αυτό θα κάνουμε κάποιο αστειάκι ή θα πούμε κάτι για να περάσει η ώρα. Μπορούμε, όμως, να γίνουμε πολύ αγενείς και να μας παρεξηγήσουν όταν από μόνοι μας θα δημιουργήσουμε μια οικειότητα που δεν ξέρουμε αν θέλει να έχει μαζί μας το άλλο άτομο. Και μιλάω για πειράγματα, ειρωνικό χιούμορ ή χειρονομίες που αντί να σπάσουν τον πάγο, δημιουργούν αμηχανία. Για αυτό, προσπάθησε πάντα να ψυχολογείς τα άτομα που γνωρίζεις και αν θεωρείς ότι σου δίνουν το δικαίωμα, φέρσου πιο ελεύθερα μαζί τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για friendly slap gifs

Και για πείτε εδώ στα σχόλια, για ποιο ή ποια από τα παραπάνω είστε ένοχοι;

2 thoughts on “6 Λάθη που κάνεις και φαίνεσαι αγενής

  1. Απομονώνομαι κάποιες φορές όταν είμαι έξω!!!!! Δε φταίω εγώ το κινητό φταίει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γενικά κάποιες φορές κάνουμε πράγματα χωρίς να το καταλαβαίνουμε και που μπορέι να είναι κάπως άκομψα για τους άλλους….

Leave a Reply

Your email address will not be published.