5 Συνήθειες που τονώνουν την αυτοπεποίθηση

5 Συνήθειες που τονώνουν την αυτοπεποίθηση

Η καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου χαρακτηρίζεται από γρήγορους και έντονους ρυθμούς, υποχρεώσεις δουλειές και ελάχιστο-ίσως και μηδενικό-χρόνο για τον εαυτό μας. Όπως είναι λογικό, με όλη αυτήν την ταχύτητα μειώνεται το αίσθημα της αυτοπεποίθησης. Παρόλο που με την έλλειψη χρόνου, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αφιερώσει μεγάλο διάστημα στο να ασχοληθεί με τον εαυτό του, υπάρχουν μερικά μικρά πράγματα που μπορούν να χωρέσουν ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητες, ώστε να τονωθεί και πάλι η αυτοπεποίθηση. Ποια είναι αυτά τα μικρά πραγματάκια;

Κράτα τον χώρο σου τακτοποιημένο και καθαρό

Από τον χώρο εργασίας σου μέχρι το σπίτι σου. Όταν δουλεύεις, το γραφείο σου επηρεάζει πολύ το πόσο τακτοποιημένες είναι οι σκέψεις σου. Άρα ένα τακτοποιημένο γραφείο ισοδυναμεί με ένα τακτοποιημένο μυαλό. Επίσης, η δουλειά θα βγαίνει πιο γρήγορα, όταν δεν θα ψάχνεσαι σε ατελείωτες στοίβες από χαρτιά. Όσο για το σπίτι, ο χώρος που χαλαρώνεις θέλεις να είναι ένας χώρος που εκπέμπει ηρεμία. Πόσο ήρεμα θα αισθάνεσαι όταν θα βλέπεις ένα χάος; Τέλος, όταν θες απλώς να χαλαρώσεις στον καναπέ σου, το τελευταίο πράγμα που θα έχεις όρεξη να κάνεις είναι να δουλέψεις, ώστε να τον τακτοποιήσεις για να χωράς.

Μην αμελείς την προσωπική σου υγιεινή

Πέρα από θέμα υγείας, είναι και θέμα εικόνας. Πόσο όμορφα νιώθεις όταν έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου, έχεις βάλει μια ενυδατική κρέμα, μοσχοβολάς, είναι δροσερή η αναπνοή σου κι έχεις όμορφα και χτενισμένα μαλλιά; Προσωπικά, νιώθω γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Κάνε διαλογισμό

Έχουμε μιλήσει για το πόσα οφέλη έχει ο διαλογισμός. Σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη. Μπορείς να το κάνεις το πρωί, πριν αρχίσει η μέρα σου ή το βράδυ, πριν κοιμηθείς ώστε να επεξεργαστείς όσα έγιναν μέσα στην ημέρα. Δες εδώ τα οφέλη του διαλογισμού αναλυτικά και τρόπους που μπορείς να κάνεις κι εσύ.

Κοινωνικοποιήσου

Το ιδανικό θα είναι να βγεις με μερικούς φίλους σου. Αν πάλι, δεν έχεις αυτήν τη δυνατότητα, είναι πολύ καλό απλώς να βγεις έξω. Μπορείς να κάνεις γυμναστική, να ψωνίσεις κάτι, να περπατήσεις ή απλώς να κάτσεις σε ένα σημείο που σου αρέσει και να διαβάσεις ένα βιβλίο. Ακόμη και μόνος/η, θα ανταλλάξεις μερικές κουβέντες με άλλους ανθρώπους και θα νιώσεις ότι έχεις παρέα. Επίσης, αν πηγαίνεις βόλτες μόνος/η, μαθαίνεις να εκτιμάς την παρέα του εαυτού σου και να περνάς καλά, πράγμα που φωνάζει Α-Υ-Τ-Ο-Π-Ε-Π-Ο-Ι-Θ-Η-Σ-Η από χιλιόμετρα.

Μάθε κάτι νέο

Οποιαδήποτε γνώση πάρεις μέσα σε μία μέρα, είναι χρήσιμη. Είτε αν διαβάσεις για ένα επιστημονικό πεδίο είτε αν απλώς μάθεις μια “άχρηστη” πληροφορία. Αν σου κινεί το ενδιαφέρον, θα γίνει η αιτία να συνεχίσεις να μαθαίνεις. Και, μπορείς να φανταστείς πόση αυτοπεποίθηση νιώθει κάποιος όταν μοιράζεται μια νέα γνώση, έτσι;

Εσύ ποια συνήθεια θα υιοθετήσεις από σήμερα;

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας, γραφτείτε στο Forum μας και ακολουθήστε μας στα social media!

Leave a Reply

Your email address will not be published.