5 Συμβουλές για διάβασμα το Πάσχα

5 Συμβουλές για διάβασμα το Πάσχα

Έφτασαν κι όλας οι διακοπές του Πάσχα. Δύο εβδομάδες χωρίς σχολείο/σχολή, ξεγνοιασιά, χαλάρωση και… διάβασμα. Τι, δεν είχες σκοπό να διαβάσεις; Όχι ε; Έρχονται εξετάσεις/Πανελλήνιες/εξεταστική και δεν θα κάνεις τίποτα; Α, έχεις σκοπό να διαβάσεις. Μπράβο!

Το ξέρω πως είναι δύσκολο. Δεν καμία υποχρέωση, μπορείς να είσαι όλη μέρα στο κρεβάτι, έχει φτιάξει και ο καιρός. Πρέπει όμως να το κάνεις γιατί τώρα έχεις την ευκαιρία να διαβάσεις χωρίς να τρέχεις τελευταία στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθείς την ξεκούραση, τις βόλτες και την καλοπέρασή σου. Είπαμε, τώρα που δεν έχεις λόγο να ξυπνάς το πρωί χωράνε όλα στο πρόγραμμα. Κι επειδή εμείς ξέρουμε πως χρειάζεσαι λίγη βοήθεια για να φτιάξεις αυτό το πρόγραμμα, σου έχουμε μερικές συμβουλές που ίσως σε βοηθήσουν να διαβάσεις ακόμα και στις διακοπές του Πάσχα.

#1: Βρες τα μαθήματα στα οποία χρειάζεσαι επανάληψη κι εστίασε σε αυτά.

Αν νιώθεις πως δεν μπορείς, μην διαβάσεις όλα τα μαθήματα που έχεις. Βρες όμως αυτά που σε δυσκολεύουν περισσότερο και ασχολήσου με αυτά. Τώρα που δεν έχεις μία άμεση προθεσμία και έχεις περισσότερες ώρες ελεύθερες, είναι η κατάλληλη στιγμή για επαναλήψεις.

#2: Φτιάξε ένα πλάνο.

Μόλις βρεις τα μαθήματα με τα οποία θα ασχοληθείς, χώρισε τις 2 εβδομάδες σε ημέρες που θα διαβάσεις, μέρες που δεν θα διαβάσεις και πόσες μέρες θα ασχοληθείς με το κάθε μάθημα. Βρες και πόσες ώρες την ημέρα θέλεις να ασχοληθείς. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις ότι δεν θα διαβάσεις το Μ.Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Αν έχεις 4 μαθήματα που θέλεις να διαβάσεις, σου μένουν 12 μέρες άρα 3 για το καθένα και θα διαβάζεις 4-6 ώρες.

#3: Βρες τις ώρες που νιώθεις πιο παραγωγικός και αξιοποίησέ τες.

Αν έχεις κάποια άλλη υποχρέωση (πχ δουλειά) που να σου μειώνει κατευθείαν τις ελεύθερες ώρες σου, θα σου πρότεινα να αφιερώνεις στο διάβασμα τις ώρες που θα έλειπες έτσι κι αλλιώς από το σπίτι για να είσαι στο σχολείο/στη σχολή. Αλλιώς, βρες ποια ώρα είναι καλύτερη για σένα και θέσε ένα ωράριο. Αν είσαι πρωινός τύπος πες ότι 9-2 διαβάζεις και δεν κάνεις τίποτα άλλο ενώ αν προτιμάς το βράδυ κάτσε να διαβάσεις στις 10 μέχρι τις 4.

#4: Ξεκίνα από τα κομμάτια που σε δυσκολεύουν.

Αν έχεις κενά, θα θέλεις πολύ χρόνο για να τα καλύψεις για αυτό ασχολήσου με αυτά στην αρχή. Μάζεψε τις απορίες που έχεις και ψάξε ή ρώτα κάποιον που ξέρει να σου τις απαντήσει. Έτσι, όταν θα κάνεις τη γενική σου επανάληψη θα είναι πιο εύκολο να συνεχίσεις.

#5: Κλείσε το κινητό.

Κινητά, αυτή η μάστιγα! Αν έχεις δίπλα σου το κινητό, θα σου αποσπάει την προσοχή. Και άσε που αν σου στείλουν κάνα μήνυμα για καφέ εσύ θα παρατήσεις το διάβασμα και θα πας να ετοιμαστείς. Αν το κλείσεις, δεν θα σε αποσπάει τίποτα. Μόλις κάνεις διάλειμμα άνοιξέ το και αν σου προτείνουν να βγεις μην το κάνεις ή κανόνισε για μετά που θα τελειώσεις.

Οπότε εμείς σου ευχόμαστε Καλό Πάσχα, καλές διακοπές, καλή ξεκούραση και-μην ξεχνιόμαστε-Καλό διάβασμα!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης μην ξεχάσετε να γίνετε μέλη της όμορφης παρέας μας, γραφτείτε στο Forum μας και ακολουθήστε μας στα social media!

One thought on “5 Συμβουλές για διάβασμα το Πάσχα

Leave a Reply

Your email address will not be published.