4 σειρές που πρέπει να δεις αν αγαπάς τις Μάγισσες

4 σειρές που πρέπει να δεις αν αγαπάς τις Μάγισσες

  Οι σειρές επιστημονικής φαντασίας είναι πάντα στη μόδα. Το μόνο που αλλάζει είναι το “ποιοι” είναι στη μόδα. Το 2008-2012 είχαμε τους Βρικόλακες με το “Twilight”, το “Vampire Diaries” και το “True Blood” να κάνουν πάταγο. Ακολούθησαν δειλά-δειλά οι Άγγελοι, κυρίως έγιναν γνωστοί από τη σειρά βιβλίων “Fallen” αλλά ακολούθησαν και κάποιες σειρές. Την φετινή σεζόν, όμως, φάνηκε πως οι Μάγισσες είχαν την τιμητική τους και έκαναν δυναμικό comeback, πιο πολύ χάρη στη σειρά του Netflix “The Chilling Adventures Of Sabrina” και στην όγδοη σεζόν του American Horror Story με τίτλο “Apocalypse”.
  Εδώ έχω να σου προτείνω 4 σειρές (ή καλύτερα 3+1 που δεν έχει τελειώσει ακόμα) με θέμα τις Μάγισσες. Δεν ήθελα να προτείνω Netflix, πιο πολύ εστίασα σε σειρές που δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστές.
 
Salem (2014-2017)
 
 

   H σειρά του WNC America διαδραματίζεται στο Σάλεμ τον 17ο αιώνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Μάγοι δεν είναι όπως τους έχουμε συνηθίσει. Έχουν τα δικά τους σχέδια και το κυνήγι Μαγισσών είναι ένα από αυτά. Ποιοι κρύβονται, άλλωστε, πίσω από τόσους θανάτους αθώων;
Εγώ βαθμολογώ με 8/10 γιατί έχει εξαιρετικές ερμηνείες και σασπένς αλλά με χαλάει το ότι παρόλο που πολλοί χαρακτήρες είναι βασισμένοι σε ιστορικά πρόσωπα δεν αναφέρουν την αληθινή τους ιστορία και απλά έχουν “δανειστεί” τα ονόματα. 

The Secret Circle (2011-2012)
 
 
 
  Η συγκεκριμένη σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο της L.J. Smith, της συγγραφέας του “The Vampire Diaries” και προβλήθηκε στο CW. Μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Cassie αναγκάζεται να μετακομίσει σε μία επαρχιακή πόλη για να ζήσει με τη γιαγιά της. Εκεί γνωρίζει πέντε συνομήλικούς της, οι οποίοι είναι Μάγοι και ψάχνουν το έκτο άτομο που θα συμπληρώσει τον κύκλο τους. 
Παρόλο που στην αρχή με ενθουσίασε, θα του βάλω 6/10. Είχε καλούς ηθοποιούς αλλά από ένα σημείο και μετά άρχισε να “αλλάζει” πλοκές με πολύ γρήγορο ρυθμό και παρέκκλινε πολύ από την αρχική του πορεία σε μόλις 22 επεισόδια.
 
Witches Of East End (2013-2014)
 
 
  
  H Joanna ζει με τις δύο ενήλικες κόρες της. Αυτό που τους έχει κρύψει, όμως, είναι πως στην πραγματικότητα είναι δύο δυνατές και αθάνατες Μάγισσες. Όταν έρχεται η Wendy, η αδελφή της Joanna και της αποκαλύπτει έναν νέο εχθρό, αναγκάζεται να πει την αλήθεια στις κόρες της. 
Αυτή η σειρά ήταν η αγαπημένη μου, προσωπικά και θα της βάλω 9,5/10. Είχε σασπένς, είχε σκοτεινά σημεία αλλά ήταν “τόσο-όσο”. Είχε και λίγο love drama, αστείες σκηνές και ωραία γραφικά. Νευρίασα όμως που ακυρώθηκε και υπήρχαν τόσα αναπάντητα ερωτήματα.
 
Α Discovery Of Witches (2018-)
 
  H Diana ζει στην Αγγλία και δουλεύει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει στόχο να επιτύχει σε αυτό που κάνει και προσπαθεί να αγνοεί μια πτυχή του εαυτού της, είναι Μάγισσα. Μια μέρα, όσο γράφει την διατριβή της βρίσκει ένα βιβλίο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τους Βρικόλακες, τους εχθρούς των Μαγισσών. Αυτή η ανακάλυψη την φέρνει αντιμέτωπη με νέους εχθρούς αλλά γίνεται και η αρχή μιας νέας και απαγορευμένης αγάπης. 
Δεν έχω δει ολόκληρη την πρώτη σεζόν και για αυτό δεν πιστεύω ότι μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Παρόλα αυτά την προτείνω και της δίνω ένα 7/10.

2 thoughts on “4 σειρές που πρέπει να δεις αν αγαπάς τις Μάγισσες

Leave a Reply

Your email address will not be published.