10 Ερωτήσεις που πάντα ήθελες να κάνεις σε μία Μάγισσα

10 Ερωτήσεις που πάντα ήθελες να κάνεις σε μία Μάγισσα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία στροφή στο New Age, δηλαδή ένα σύνολο αντιλήψεων και θρησκευτικών πεποιθήσεων που εστιάζουν στην ανθρώπινη ενέργεια. Αν σου φαίνεται ψέμα, σκέψου πλέον πόσο ανοιχτά μιλάμε για τα ζώδια, πόσοι άνθρωποι κάνουν διαλογισμό, το γεγονός ότι στα μαγαζιά που πουλάνε κρυστάλλους θα βρεις μια ετικέτα με τις ιδιότητές τους και άλλα πολλά παραδείγματα. Στη χώρα μας είμαστε εξοικειωμένοι με τη Μαγεία ως ιδέα καθώς τα παλιότερα χρόνια, όλες οι γυναίκες έλεγαν τα χαρτιά. τον καφέ και υπήρχαν κάποιες με το χάρισμα να κάνουν ξόρκια για να εξασφαλίσουν έναν καλό σύζυγο στον εαυτό τους και τις φίλες τους. Φυσικά, οι πρακτικές που ακολουθούνταν εκείνα τα χρόνια πλέον θεωρούνται ξεπερασμένες ή ταμπού ακόμα και από όσους ασκούν τη Μαγεία στις μέρες μας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, συνέχισε να διαβάζεις. Θα μας τα εξηγήσει καλύτερα η μάγισσα Divine Beaker (ναι, είναι ψευδώνυμο. Για συντομία ας τη λέμε D).

1. Γεια σου D. Για αρχή, θα ήθελα να μου πεις τι σε ώθησε στο να ερευνήσεις τη Μαγεία. Δεν είναι κάτι για το οποίο συνήθως μαθαίνουμε από το σπίτι μας, οπότε για να το μάθεις, θα πρέπει να ψάξεις μόνη σου ή να σου μιλήσει κάποιος.

Καλημέρα, καλησπέρα αναλόγως τι ώρα το διαβάζεις. Η αλήθεια είναι πως πάντα ένιωθα μια έλξη προς τη Μαγεία. Μεγάλωσα με τη Sabrina τη μικρή μάγισσα, τον Harry Potter, το Charmed κάθε καλοκαίρι στο STAR και τους Μάγους του Γουέιβερλι! Πάντα με τους φίλους μου έπαιζα τη Μάγισσα. Πρέπει να ήμουν μικρή, ίσως 11 ή 12 όταν μια μέρα που ονειροπολούσα πως είμαι Μάγισσα έκανα αναζήτηση στο Google “αληθινά ξόρκια” ή κάτι τέτοιο. Βρήκα κάτι, διάβασα, βρήκα και κάτι άλλο και ποτέ δεν σταμάτησα. Βέβαια πιο σοβαρά άρχισα να ασχολούμαι γύρω στα 16-17 που είχα την πρώτη μου ερωτική απογοήτευση και άγχος για της Πανελλήνιες. Θα μιλήσω για αυτό στη συνέχεια, βλέπω ότι υπάρχει αντίστοιχη ερώτηση.

2. Υπάρχουν πολλές θρησκείες και παραδόσεις που βασίζονται στην άσκηση Μαγείας. Εσύ ακολουθείς κάποια συγκεκριμένη;

Όχι. Τείνω προς τη Χαοτική Μαγεία γιατί μου αρέσει η ιδέα ότι εγώ αποφασίζω για τους συμβολισμούς, τα εργαλεία (π.χ. έχω ζωγραφίσει μία τράπουλα και έχω δώσει συμβολισμούς στο κάθε σχέδιο) αλλά και την ηθική. Προσπαθώ να ακολουθώ το Wiccan Rede-εφόσον δεν κάνεις κακό σε κανέναν, κάνε ό,τι θέλεις-αλλά είναι φορές που η ηθική μου έρχεται σε αντίφαση με αυτό.

“Τα ξόρκια δεν είναι τίποτα άλλο από την χειραγώγηση της προσωπικής μας ενέργεια με κινητήριο δύναμη τη θέλησή μας. Ο ανθρώπινος νους μπορεί να κάνει τα πάντα, αρκεί να εκπαιδευτεί”.

Δηλαδή θα έκανες κακό σε κάποιον για να πετύχεις τον στόχο σου;

Όχι. Κακό όχι. Αλλά μπορεί να παρέμβαινα την ελεύθερη βούληση του άλλου αν έκρινα πως είναι απαραίτητο. Για παράδειγμα, έχω κάνει ξόρκι για να χωρίσω ένα ζευγάρι. Η κοπέλα ενός φίλου μου τον κορόιδευε και ένιωθα πως έπρεπε με κάποιον τρόπο να χωρίσουν γιατί είχε θολώσει η κρίση του. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, ίσως θα έπρεπε να τον είχα αφήσει να το καταλάβει μόνος του και να κατανοήσει το μοτίβο μίας τοξικής σχέσης από μόνος του.

3. Μίλησες για ξόρκια και χαρτομαντεία. Ακολουθείς αυτές τις πρακτικές; Και τι άλλες;

Ναι. Λέω τα χαρτιά, τα κλασικά που παίζουμε και μαθαίνω ταρώ. Στην ανάγκη βέβαια, έχω πει και τα χαρτιά του tichu έχοντας αφαιρέσει τα τέσσερα “tich-όφυλλα”. Είχα προσπαθήσει μια φορά να πω και τον καφέ σε μια φίλη, καλά τα πήγα. Επίσης διαλογίζομαι, αγοράζω κρυστάλλους και τους φοράω ανάλογα με το τί θέλω να προσελκύσω και όταν καθαρίζω το σπίτι μου καίω και λίγο φασκόμηλο για να φύγει η αρνητική ενέργεια.

4. Μπορείς να μου πεις για τα ξόρκια;

Τα ξόρκια δεν είναι τίποτα άλλο από την χειραγώγηση της προσωπικής μας ενέργεια με κινητήριο δύναμη τη θέλησή μας. Ο ανθρώπινος νους μπορεί να κάνει τα πάντα, αρκεί να εκπαιδευτεί. Εγώ πιστεύω στο Σύμπαν, εκείνο ελέγχει κατά πόσο είναι εφικτό να πάρω αυτό που ζητάω. Η ενέργειά μου παίρνει μορφή και σκοπό και αναλαμβάνει να εκπληρώσει τον στόχο της, οι γνωστές Σκεπτομορφές. Τώρα, όσον αφορά τα κεριά, τα βότανα, τα λάδια, τα λόγια και γενικά ό,τι “απαιτεί” ένα ξόρκι, το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν την ενέργειά μας λόγω της δικής τους (π.χ. υλικά από τη φύση και στοιχεία της φύσης) ή να μας βοηθάνε να συγκεντρωθούμε καλύτερα.

“Τα στοχευμένα ερωτικά ξόρκια τα θεωρώ κατάλοιπα μιας άλλης εποχής και λάθος γιατί όπως είπα και πριν, καλό είναι να μην επεμβαίνουμε στην ελεύθερη βούληση του άλλου αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος.”

5. Δηλαδή αν χρειάζομαι κάτι, βρω ένα ανάλογο ξόρκι στο διαδίκτυο και το κάνω θα αποκτήσω αυτό που θέλω;

Αν δεν έχεις μάθει να ελέγχεις την ενέργειά σου, όχι. Αν δεν γνωρίζεις πώς λειτουργεί η Μαγεία, θα δυσκολευτείς. Όπως και αν το Σύμπαν έχει άλλα σχέδια. Για να μην σε απογοητεύω, δεν λέω ότι υπάρχουμε μόνο 5-10 εκλεκτοί κι εσύ δεν μπορείς. Αλλά απαιτεί πολύ προσπάθεια, διάβασμα και χρόνο. Αν δεν γνωρίζεις τι κάνεις, μπορεί να αποβεί μοιραίο γιατί δεν ξέρεις πώς θα γίνει αυτό που ζητάς. Φαντάσου να κάνεις ένα ερωτικό ξόρκι για να προσελκύσεις έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Όταν πετύχει, να μάθεις ότι τελικά είναι παντρεμένος και εσύ η ερωμένη. Δεν το ήθελες έτσι αλλά έγινε αυτό που ζήτησες.

6. Μιας και μιλάμε για ερωτικά ξόρκια. Βλέπω ότι αυτά, όπως και ο καφές “παίζουν” πολύ στην Ελλάδα. Ποια είναι η γνώμη σου; Εσύ κάνεις ερωτικά ξόρκια;

Τα στοχευμένα ερωτικά ξόρκια τα θεωρώ κατάλοιπα μιας άλλης εποχής και λάθος γιατί όπως είπα και πριν, καλό είναι να μην επεμβαίνουμε στην ελεύθερη βούληση του άλλου αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Όχι, δεν τα ασκώ. Προτιμώ να εστιάσω στον εαυτό μου και να κάνω κάτι ώστε να προσελκύσω έναν νέο έρωτα, να βγάλω προς τα έξω την εσωτερική μου ομορφιά και να διώξω κατάλοιπα του παρελθόντος που με κρατάνε πίσω. Είχα μπει μία φορά σε αυτό το τρυπάκι όταν χώρισα άσχημα από μία σχέση. Ήθελα να τον φέρω πίσω για να τον εκδικηθώ. Γιατί; Γιατί κατάλαβα πως η συμπεριφορά του εντός της σχέσης ήταν άσχημη και θίχτηκε ο εγωισμός μου γιατί ήξερα πως θα άρχιζε να καυχιέται ότι με παράτησε. Δεν έπιασε και κατάλαβα πως δεν ήταν γραφτό να είμαστε μαζί αλλά να έρθει στη ζωή μου ώστε να μάθω να ξεχωρίζω τους τοξικούς ανθρώπους. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

“Όταν ο φίλος σου σε κοροϊδεύει ακόμη και αν διαφωνεί δεν είναι φίλος σου”

7. Μπορείς να εξηγήσεις αυτό που είπες ότι όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο;

Φυσικά. Δεν έχει σχέση με το μεταφυσικό απαραίτητα. Ό,τι μας συμβαίνει έχει κάποιον λόγο. Δεν έρχονται όλοι οι άνθρωποι στη ζωή μας για να μείνουν αλλά και για να μας διδάξουν. Πάρε παράδειγμα τη σχέση του φίλου μου που σου είπα και τη δική μου σχέση. Έπρεπε να μάθουμε να ξεχωρίζουμε και να αντιμετωπίζουμε τοξικούς ανθρώπους. Είτε τους διώξαμε είτε μας έδιωξαν, μάθαμε από αυτό. Επίσης οι αποτυχίες μας συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Αν δεν πετύχει κάτι που θες, ίσως δεν είσαι πραγματικά έτοιμος για αυτό και με το να αποτύχεις, σου δίνεται η ευκαιρία να δεις τι έκανες λάθος και να το κυνηγήσεις πιο σωστά.

8. Πιστεύεις στις ψυχικές δυνάμεις;

Φυσικά. Όπως σου είπα, ο νους μας μπορεί να κάνει τα πάντα αρκεί να εκπαιδευτεί. Εξάλλου, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ανθρώπων με ψυχικές δυνάμεις όπως η Ελένη Κικίδου που μέσω οραμάτων βοηθούσε στην εξιχνίαση εγκλημάτων.

Εσύ έχεις κάποια ψυχική δύναμη;

Ναι. Διαθέτω την ικανότητα της ενσυναίσθησης. Μπορώ όχι μόνο να καταλάβω αλλά και να νιώσω τα αισθήματα των άλλων. Όπως και το αν η ενέργειά τους είναι καλή ή κακή. Πολλές φορές, όταν εστιάζω σε έναν άνθρωπο νιώθω ένα χρώμα, της αύρας του. Ξεκίνησα για πλάκα με τους φίλους μου να αναζητώ στο Google τι σημαίνει το κάθε χρώμα και έβρισκα ανάλυση της προσωπικότητας του ανθρώπου με αυτήν την αύρα. Έπεφτα πάντα μέσα! Άλλη μια ικανότητα που ανέπτυξα είχε σχέση με χαμένα αντικείμενα. Φέρνω στο μυαλό μου την εικόνα ενός αντικειμένου που έχω χάσει και στρέφω την παλάμη μου προς τα έξω. Τότε, νιώθω ένα κάψιμο. Όσο προχωράω, το κάψιμο είτε αυξάνεται είτε ελαττώνεται. Προχωράω προς την κατεύθυνση που το νιώθω πιο έντονα. Εκεί βρίσκεται και το χαμένο αντικείμενό μου!

9. Τι αντιμετώπιση δέχεσαι από τους γύρω σου στο θέμα της Μαγείας;

Ουου… Έχω ακούσει πως αυτά είναι σατανικά και πως όσα βλέπω στα χαρτιά μου τα ψιθυρίζει ο Σατανάς στο αυτί. Δεν δίνω σημασία γιατί δεν πιστεύω ούτε στον Θεό ούτε στον Διάβολο. Πολλοί-ακόμη και φίλοι-με κοροϊδεύουν. Αυτούς τους αγνοώ και, για να πω την αλήθεια, κρατάω “πισινές” μαζί τους γιατί θεωρώ ότι όταν ο φίλος σου σε κοροϊδεύει ακόμη και αν διαφωνεί δεν είναι φίλος σου. Φυσικά, υπάρχει και το άλλο άκρο. Άτομα που δεν μιλάμε πολύ να με θυμούνται μόνο όταν θέλουν να τους ρίξω τα χαρτιά ή να χρησιμοποιήσω την ενσυναίσθησή μου για να καταλάβω τι νιώθει αυτός ή αυτή που θέλουν όταν είναι μαζί ή για να τους πω αν αξίζει να αποκτήσουν επαγγελματική σχέση με κάποιους. Έτσι έγινα δημοφιλής στο Πανεπιστήμιο. Και με αυτούς κρατάω απόσταση, δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που με θυμούνται μόνο όταν θέλουν κάτι.

Φυσικά, έχω και πιο ανοιχτόμυαλους φίλους. Είτε ασκούν κι εκείνοι Μαγεία είτε δέχονται και σέβονται τις πεποιθήσεις μου και πολλές φορές τις συζητάμε. Αυτούς τους εκτιμώ περισσότερο από όλους και είναι οι μόνοι στους οποίους θα πω τα χαρτιά με μεγάλη ευχαρίστηση! Σε αυτήν την κατηγορία είναι και οι γονείς μου, κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων. Ο μπαμπάς μου, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν τα δέχεται όλα αλλά μέχρι ένα σημείο μπορούμε να κουβεντιάσουμε.

10. Τι συμβουλή θα έδινες σε όποιον διαβάζει αυτό το άρθρο, είτε ασκεί Μαγεία είτε όχι;

Αν ασκείς Μαγεία, να μελετάς πολύ πριν κάνεις οτιδήποτε. Εξήγησα πιο πάνω πως το αποτέλεσμα εκδηλώνεται σε πολλές μορφές. Επίσης, δεν θέλεις να προσελκύσεις κάποια ξένη ενέργεια που δεν ξέρεις τις προθέσεις της.

Αν δεν το κάνεις, να μην κοροϊδεύεις τους άλλους που το κάνουν γιατί είναι σαν να κορόιδευε κάποιος τις θρησκευτικές ή πολιτικές απόψεις σου. Αν δεν έχεις αρκετά ανοιχτό μυαλό ώστε να συζητήσεις έστω για να ακούσεις την άποψη του άλλου, απλώς λήξε την κουβέντα.

Και φυσικά, μην δίνετε-σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε-εύκολα προσωπικά σας αντικείμενα. Τα αντικείμενά μας κουβαλάνε την ενέργειά μας και είναι χρήσιμο εργαλείο σε στοχευμένα ξόρκια και ποτέ δεν ξέρεις πού κρύβεται μια Μάγισσα ή ένας Μάγος που σε έχει βάλει στο μάτι!

Ελπίζω να σου άρεσε το άρθρο μας. Αν θες να ενημερώνεσαι για όλα μας τα νέα, ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.