Τι να κάνεις το πρωί για παραγωγικές μέρες στην καραντίνα

Τι να κάνεις το πρωί για παραγωγικές μέρες στην καραντίνα

Καραντίνα Ημέρα: Δεν-Μπορώ-Να-Θυμηθώ-Τον-Έξω-Κόσμο. Είμαστε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας και μέσα από αυτά κάνουμε τα πάντα: Σχολή, δουλειά. διάβασμα, χόμπι… Αλλά πόσο παραγωγικός μπορείς να νιώθεις όταν δεν βγαίνεις έξω και δεν μπορείς να έρθεις σε επαφή με κανέναν; Υπάρχουν μερικοί τρόποι να μην σε πάρει από κάτω. Το παν είναι να ξεκινάς τη μέρα σου δυναμικά γιατί όπως λένε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Παρακάτω θα δεις 5 πράγματα που σου προτείνω να κάνεις το πρωί ώστε να έχεις περισσότερη όρεξη να κάνεις πράγματα, ακόμα και από το σπίτι.

Άνοιξε τα παράθυρα και ξέστρωσε το κρεβάτι σου.

Μόλις σηκωθείς, να ανοίξεις κατευθείαν τα παράθυρα για να μπει φως και καθαρός αέρας. Είναι πολύ σημαντικό ώστε το δωμάτιό σου να μην μυρίζει άσχημα (κάτι το οποίο προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα), να μην αναπτύσσονται μικρόβια και να σε κάνει να θέλεις να περνάς χρόνο εκεί. Αν πάλι ο χώρος που δουλεύεις/κάνεις μάθημα/κάθεσαι είναι κάποιος άλλος, κάνε το ίδιο κι εκεί.

Τώρα για το κρεβάτι, μη με περάσεις για τρελή! Το ξέρω ότι σου λένε να στρώνεις το κρεβάτι κάθε πρωί και συμφωνώ. Απλώς για όσο το αερίζεις, βγάλε τα παπλώματα και τα μαξιλάρια ώστε να αεριστεί και να αναπνεύσει το ίδιο το κρεβάτι. Κοιμάσαι όλη νύχτα εκεί, δεν ξέρεις πόσα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν.

Φάε ένα καλό πρωινό με την ησυχία σου

Σίγουρα ξέρεις ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Φάε κάτι που θα σε κρατήσει για ώρες, φτιάξε και κάτι να πιεις και κάτσε για λίγη ώρα μέχρι να ξυπνήσεις. Αλήθεια σου λέω, θα σε κάνει να νιώσεις πολύ όμορφα.

Πήγαινε στο μπάνιο για να πλυθείς και να περιποιηθείς λίγο τον εαυτό σου

Αρχικά να πλύνεις τα δόντια σου, ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που δεν το κάνουν αν δεν είναι να βγουν. Μετά κάνε ένα ντους ή μπάνιο αν θέλεις και ακολούθησε την ρουτίνα περιποίησής σου για το πρόσωπο (αν δεν έχεις δες εδώ προτάσεις για άντρες και γυναίκες) και χτένισε λίγο τα μαλλιά σου. Μπορεί να μένεις στο σπίτι αλλά όταν είσαι περιποιημένος/η, ανεβαίνει πολύ η ψυχολογία σου.

Ντύσου

Μιας και μιλάμε για περιποίηση, δεν θα μπορούσε να λείπει το ντύσιμο. Και για ψυχολογικούς αλλά και για πρακτικούς λόγους θα πρέπει να το κάνεις. Μην ξεχνάς ότι όλη την ημέρα στο σπίτι λερώνονται οι πιτζάμες σου κι ας μην το καταλαβαίνεις και το βράδυ μεταφέρεις τα μικρόβια στο κρεβάτι σου, όπου περνάς πολλές ώρες.

Συμμάζεψε

Τέλος, φρόντισε να είναι ο χώρος σου μαζεμένος και καθαρός. Στρώσε το κρεβάτι σου, μάζεψε κούπες και ποτήρια που ίσως είχες αφήσει πεταμένα, δίπλωσε τα ρούχα σου και βαλ’τα στην ντουλάπα και καθάρισε της επιφάνειες που χρησιμοποιείς περισσότερο. Είναι άνοιξη άρα υπάρχει πολλή περισσότερη σκόνη, η οποία προκαλεί αλλεργία και δυσκολία στην αναπνοή. Ξεσκόνισε λίγο το γραφείο σου, το κεφαλάρι του κρεβατιού σου και μάζεψε τον νεροχύτη σου. Έτσι δεν θα χαλάει πολύ ο χώρος, οπότε δεν θα πρέπει κάποια στιγμή να καθαρίζεις με τις ώρες.

Και μετά μπορείς να ασχοληθείς με οτιδήποτε θέλεις χωρίς κάτι να σου αποσπάει την προσοχή!

Leave a Reply

Your email address will not be published.