Πώς να οργανώσεις την εβδομάδα σου αν είσαι πολυάσχολος/η

Πώς να οργανώσεις την εβδομάδα σου αν είσαι πολυάσχολος/η

Είσαι κι εσύ από αυτούς εμάς που όλη μας η ζωή είναι μία ατέλειωτη to-do list; Που κάθε μέρα ξυπνάς και σκέφτεσαι πόσα πράγματα έχεις να κάνεις σε μία μέρα αλλά αγχώνεσαι πως δεν θα τα καταφέρεις; Εγώ θα σου πρότεινα αντί να οργανώνεις κάθε μέρα ξεχωριστά, να ξεκινάς να προγραμματίζεις ολόκληρη την εβδομάδα σου. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να αγχώνεσαι μήπως ξεχάσεις κάτι.

Κάτσε το απόγευμα τις Κυριακής και ξεκίνα το πλάνο σου για τις επόμενες 7 ημέρες. Πώς; Εφαρμόζοντας 5 απλά tips που σου έχω εδώ σχετικά με την οργάνωση εβδομάδας. Και επειδή βαριέμαι τις εισαγωγές και είμαι σίγουρη πως ούτε κι εσύ τις διαβάζεις, πάμε να τα δούμε ένα ένα ξεχωριστά.

#1: Γράψε σε ένα χαρτί τις υποχρεώσεις που έχεις για μέσα στη βδομάδα.

Ας πούμε πως έχεις να ταχυδρομήσεις κάτι, να κάνεις μία εργασία, έχεις κάποια σημαντική συνάντηση και πρέπει να κλείσεις ραντεβού με τον γιατρό σου. Αν δεν τα έχεις σημειώσει κάπου όλα αυτά, είναι πολύ πιθανό να σου ξεφύγει κάποιο και να τρέχεις τελευταία στιγμή.

#2: Δώσε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά.

Αφού έχεις φτιάξει την λίστα σου, κανόνισε τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις πρώτες. Ας πάρουμε για παράδειγμα την προηγούμενη λίστα. Πες ότι θα μιλήσεις τη Δευτέρα με τον γιατρό ώστε να σου βάλει πιο σύντομα το ραντεβού σου και θα πας το πρωί στο ταχυδρομείο για να ξεμπερδεύεις. Μετά, θα ξεκινήσεις την εργασία σου και θα ασχολείσαι 4 ώρες την ημέρα. Έτσι, δεν θα έχεις το άγχος να τα κανονίσεις όλα και θα ξέρεις πως θα γίνουν έτσι κι αλλιώς.

#3: Φτιάξε to-do list για την κάθε μέρα

Το καλύτερο για αυτήν τη δουλειά είναι τα ημερολόγια που έχουν μέσα ημερομηνίες αλλά αν δεν έχεις δεν πειράζει. Γράψε τι θα κάνεις την κάθε μέρα και κοίτα το κάθε πρωί. Μόλις τελειώνεις κάτι, απλά σβήνε το από τη λίστα σου. Είναι πολύ ικανοποιητικό να τραβάς γραμμή πάνω από μία υποχρέωση.

#4: Κάθε μέρα υπολόγιζε πόσο χρόνο θα σου πάρει το κάθε τι και κανόνιζε τα υπόλοιπα αναλόγως.

Αν σου πει κάποιος να κάνεις κάποια δουλειά ή ακόμα και να βγείτε, κοίτα τη λίστα σου και υπολόγισε πόση ώρα θες για το κάθε τι που έχεις να κάνεις. Κανόνισε μία με δύο ώρες μετά από την ώρα που υπολογίζεις πως θα έχεις τελειώσει ώστε αν καθυστερήσεις με κάτι να μην αναγκαστείς να το αφήσεις στη μέση και να μην αργήσεις να κάνεις αυτό που προέκυψε.

#5: Δες πόσα χρήματα έχεις και χώρισέ τα σε μέρες.

Θα μπορούσες να διαιρέσεις το εβδομαδιαίο σου budget δια 7 και να είναι τα χρήματά σου για μια μέρα αλλά δεν σου το προτείνω. Σκέψου πόσα χρήματα θα ξοδέψεις την κάθε μέρα ξεχωριστά και προσπάθησε να μην τα υπερβείς. Αν σου περισσέψουν μπορείς είτε να να βάλεις στην άκρη, είτε να τα διαθέσεις για να βγεις περισσότερο το Σαββατοκύριακο.

One thought on “Πώς να οργανώσεις την εβδομάδα σου αν είσαι πολυάσχολος/η

Leave a Reply

Your email address will not be published.