Πώς να επιβιώσεις στην καραντίνα

Πώς να επιβιώσεις στην καραντίνα

Καραντίνα λέμε και κλαίμε. ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ. Κλειστές σχολές, κλειστά σχολεία, κλειστοί χώροι εστίασης. Δεν θα αναλύσουμε τώρα τα μέτρα ασφαλείας. Προέχει η υγεία και η δική μας και των συνανθρώπων μας. Δεν σημαίνει όμως, ότι δεν μας έχει φάει βαρεμάρα. Ειδικά εμείς που ζούμε σε Πάτρα, Ζάκυνθο και Ηλεία, είμαστε κλεισμένοι μέσα λίγο παραπάνω. Και βαριόμαστε. Και θα βαρεθείς κι εσύ. Για αυτό, θα σου προτείνω μερικά πράγματα να κάνεις για να περάσει λίγο η ώρα σου και να νιώσεις πως κάνεις κάτι μέσα στη μέρα.

Καθάρισε το σπίτι σου

Δεν είμαι η μόνη που το σκέφτηκα. Από όσο είδα, οι περισσότεροι νέοι αυτό σκέφτηκαν να κάνουν όταν έμειναν μέσα. Σκέψου, όμως, πόσο καιρό έχεις να κάνεις μια γενική. Τακτοποίησε τα πράγματά σου, καθάρισε τον χώρο σου και γενικά κάνε όποια δουλειά αμελείς εδώ και τόσον καιρό. Σου ακούγεται κουραστικό αλλά όταν θα δεις το σπίτι σου μαζεμένο και καθαρό, δεν θα θέλεις να το ξαναλερώσεις. Και άσε που αν μένεις με τους γονείς σου, οι οποίοι λογικά ακόμα θα δουλεύουν, θα τους βοηθήσεις και λίγο.

Και αφού καθαρίσεις και το σπίτι σου λάμπει περισσότερο και από κολιέ από διαμάντια, θα πρέπει και να το συντηρείς. Αφιέρωσε μία ώρα την ημέρα να μαζέψεις οτιδήποτε άφησες πεταμένο την προηγούμενη, πλύνε τα πιάτα, στρώσε το κρεβάτι σου και απολύμανε τις επιφάνειες που αγγίζετε περισσότερο μέσα στην ημέρα (τραπέζια, πόμολα, πάγκος της κουζίνας, γραφεία κλπ), μιας και αυτό προτείνεται και ως μέτρο πρόληψης.

Κάνε μία επανάληψη

Σίγουρα, αν μιλάμε για μαθητές Λυκείου-ειδικά για υποψήφιους στις Πανελλαδικές εξετάσεις-αυτό είναι αυτονόητο. Αλλά και φοιτητής να είσαι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις κι εσύ. Αν μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα ή αν κάνεις κάποιου άλλου είδους μάθημα, καλό είναι να αφιερώνεις 2-3 ώρες στην επανάληψη, φαντάζομαι το έχεις σκεφτεί. Αλλά και να μην το κάνεις, δες τι έχεις διδαχθεί αυτό το εξάμηνο στη σχολή σου και ρίξε μια ματιά. Μπορεί να σου φαίνεται περιττό αλλά επειδή απομένει πολύς καιρός μέχρι να ξαναπάς στη σχολή σου, αν δεν κάνεις μια επανάληψη δεν θα θυμάσαι τίποτα και θα δυσκολεύεσαι να παρακολουθήσεις.

Ασχολήσου με τα χόμπι σου ή ανακάλυψε καινούργια

Σίγουρα έχεις κάποιο χόμπι που έχεις αφήσει στην άκρη για καιρό και μπορεί να σου λείπει. Γιατί δεν αρχίζεις πάλι να το εξασκείς; Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείς αλλά μετά θα δεις ότι θα τα πηγαίνεις καλύτερα. Εναλλακτικά, βρες ένα καινούργιο χόμπι και ασχολήσου με αυτό μόνος σου με πληροφορίες από το διαδίκτυο. Δοκίμασε να φτιάξεις μερικά γλυκά, να μάθεις να μαγειρεύεις, να ζωγραφίσεις, να κάνεις κατασκευές ή οτιδήποτε άλλο πιστεύεις ότι σου ταιριάζει.

Κάνε γυμναστική

Μπορεί να έχει κλείσει το γυμναστήριο αλλά και πάλι μπορείς να αθληθείς. Άσε που η άσκηση δυναμώνει και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Βάλε τα αθλητικά σου, βγες στη γειτονιά σου και περπάτησε ή τρέξε για 20-30 λεπτά και κάνε μερικές ασκήσεις στο σπίτι.

Δες μία σειρά

Αυτονόητο, το ξέρω. Βρες μια ωραία και ενδιαφέρουσα σειρά ή συνέχισε κάποια που έβλεπες παλιότερα. (Έχω ήδη τελειώσει το The Vampire Diaries, που το είχα αφήσει στα μισά της 7ης σεζόν, το The Secret Circle που έβλεπα το 2012 και τώρα τελειώνω το Beauty And The Beast, που το άφησα μετά την πρώτη σεζόν).

Και αν όλα τα παραπάνω δεν δουλεύουν, βγες μια βόλτα βρε αδελφέ.

Το ξέρω, το καλύτερο είναι να μείνουμε σπίτι. Αλλά δεν είναι κακό να πας να δεις και λίγο τους φίλους σου. Βρεθείτε στο σπίτι (υπό την προϋπόθεση ότι κανείς σας δεν έχει καθημερινή επαφή με κόσμο) ή κάποια βραδινή ώρα που δεν κυκλοφορούν πολλοί, πηγαίνετε σε ένα ήσυχο μέρος χωρίς πολύ κόσμο να αράξετε. Αλλά πάρτε και αντισηπτικά μαζί σας.

One thought on “Πώς να επιβιώσεις στην καραντίνα

Leave a Reply

Your email address will not be published.