Πήγαμε σε ένα στοιχειωμένο σπίτι στην Πάτρα

Πήγαμε σε ένα στοιχειωμένο σπίτι στην Πάτρα

(Σε κάποια σημεία θα εμφανίζονται αστικοί θρύλοι σχετικοί με το σπίτι αλλά και πληροφορίες για τα πνεύματα μέσα σε εισαγωγικά).

Από πόσο μικροί ακούμε ιστορίες για μέρη όπου κατοικούν φαντάσματα, δαίμονες και γίνονται ανεξήγητα πράγματα; Σίγουρα όλοι έχουμε κατά νου μερικά από αυτά και ίσως κάποια στιγμή θελήσουμε να πάμε. Ή ίσως όντως πάμε. Εμείς πήγαμε. Η Πάτρα έχει πολλά τέτοια μέρη, εμείς όμως ακούσαμε για ένα από έναν φίλο. Ψάχναμε αλλά δεν υπήρχε πουθενά τίποτα για αυτό το σπίτι, που βρίσκεται στην Ελεκίστρα, κοντά στην ταβέρνα “Ζάστοβα”. Μόνο αστικοί μύθοι. Ήταν όντως απλά μύθοι;

Εγώ για αυτό το σπίτι άκουσα από το αγόρι μου. Είχε ήδη πάει μερικές φορές αλλά δεν είχε τύχει να δει κάτι. Και ένα βράδυ, μεσοβδόμαδο καλοκαιριού, πήραμε την παρέα μας και πήγαμε. Τρεις άντρες και δύο γυναίκες. Θα μπορούσε να είναι μία τυπική πλοκή θρίλερ. Δεν θα πω ονόματα. Ήμασταν ο 1 (αυτός που μας είπε για το σπίτι), ο 2 (ο φίλος μου), ο 3, η 4 και εγώ παίρνω το τελευταίο νούμερο για να είμαι ευγενική (αν και λογικά θα δεις κάτω-κάτω το όνομά μου). Εγώ θα σου πω όσα είδα και άκουσα και όσα έμαθα αργότερα.

Στο σπίτι θα δεις πάντα αναμμένα φώτα. Δεν μένει κανείς εκεί και αν σπάσεις ένα παράθυρο, την άλλη μέρα θα το βρεις επιδιορθωμένο”.

Φτάσαμε στο σπίτι γύρω στις 11. Το κοιτάξαμε λίγο απ’έξω. Κλειδωμένο, Σφραγισμένο με ένα ξύλινο Χ στην εξώπορτα. Ξέρεις τι λένε. Όταν είναι από την μέσα μεριά, κρατάει τα πνεύματα έξω. Όταν είναι από την έξω πλευρά, κρατάει τα πνεύματα μέσα. Παρόλο που ο ιδιοκτήτης ζει εκτός Ελλάδας, το σπίτι είναι άριστα συντηρημένο και έξω και μέσα και υπάρχουν ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλά όχι διακόπτες. Είχε όμως φώτα στο ισόγειο και τη σοφίτα. Το πρώτο πράγμα που κοιτάξαμε ήταν το ρολόι της ΔΕΗ. Δεν δούλευε ή κινούνταν πολύ αργά. Μετά ελέγξαμε τη σοφίτα. Λένε πως εκεί είναι αυτό που κατοικεί εκεί. Και από ένα παράθυρο στην άκρη βλέπαμε μία σκιά. Θύμιζε κεφάλι. Μετά φιγούρα. Μετά χανόταν. Μετά πάλι κεφάλι.

Ο 1 έφυγε και τον ακολουθήσαμε. Πήγε στην μπροστινή μεριά του σπιτιού. Εκεί βλέπαμε καλύτερα τη σοφίτα αλλά δεν είδαμε κάτι παραπάνω. Μία φωτεινή σοφίτα. Μετά γυρίσαμε πίσω στο σημείο που ήμασταν και μας λέει ο 1 “Λέτε να κάνει αυτό που θέλω;”. Τον ρωτήσαμε τι περίμενε να κάνει. Μας είπε να κοιτάξουμε το ρολόι. Οι αριθμοί είχαν αλλάξει.

“Ένας άντρας μπήκε μια φορά στο σπίτι με σκοπό να το γκρεμίσει και πέθανε από ανακοπή. Ένας άλλος έσπασε ένα παράθυρο και μπήκε μέσα. Όταν πήγε να βγει, το παράθυρο ήταν διορθωμένο”.

Μετά από λίγο, εγώ και ο 3 κάναμε μια βόλτα. Ακούσαμε κάτι σαν γρύλισμα και εγώ είδα μια σκιά στο ισόγειο. Γυρίσαμε τρέχοντας. Λένε πως αν χτυπήσεις την πόρτα σβήνουν τα φώτα και αυτό θέλαμε να κάνουμε, να χτυπήσουμε την πόρτα. Ο 2 και η 4 αποφάσισαν να σκαρφαλώσουν την καγκελόπορτα και να μπουν. Ήθελα να μπω κι εγώ αλλά δυσκολευόμουν στο σκαρφάλωμα οπότε έκατσα μέσα. Κάποια στιγμή ένιωσα μια στιγμιαία ψύχρα και μου ήρθε μυρωδιά από γιασεμί, λένε πως αυτό σημαίνει πως περνάει από δίπλα σου ένα πνεύμα. Κοιτούσα τα δύο άτομα που είχαν μπει στο οικόπεδο και τους φωτίζαμε με τα κινητά. Λίγο αφού μπήκαν προς τα μέσα, ακούστηκαν βήματα μπροστά στην καγκελόπορτα και έπεσαν μερικές πέτρες. Εγώ φοβήθηκα αλλά δεν έδωσα σημασία. Χτύπησαν την πόρτα. Μια σκιά έτρεξε στη σοφίτα. Τους φωνάξαμε να βγουν και ήρθαν έξω.

Εγώ με τον φίλο μου σκεφτήκαμε να πετάξουμε πέτρες. Ήρθε και ο 3. Έριξε πρώτος και αστόχησε. Μετά ο 2. Η μία πέτρα βρήκε στο κάγκελο και η δεύτερη στον τοίχο. Δεν έγινε τίποτα, ξενερώσαμε και φύγαμε. Μόλις μπήκαμε στο αυτοκίνητο, είδαμε κάτι να πέφτει αλλά μάλλον ήταν φύλλο. Αφήσαμε τον 1 στο σπίτι του, πήγαμε να φάμε και μετά αφήσαμε τον 3 και την 4. Κάναμε μία βόλτα με τον 2 και μου είπε πως ήθελε να ξαναπάει. Του είπα να μην το κάνει και του ζήτησα πολλές φορές να μου υποσχεθεί. Η απάντηση ήταν “Θα δούμε”. Βγήκαμε από το αυτοκίνητο για τσιγάρο και βρήκε τι είχε πέσει στον υαλοκαθαριστήρα. Κι άλλη πέτρα.

“Αν ένα πνεύμα νιώσει πως το ενοχλείς θα σε ενοχλήσει και αυτό. Το πιο κοινό είναι να νιώσεις αδιαθεσία. Αλλά μπορεί να δεις ή να ακούσεις και χειρότερα”.

Εγώ γενικά ασχολούμαι με το μεταφυσικό. Κάποτε, έκανα μία αναζήτηση σχετικά με τα πνεύματα και είδα πως υπάρχουν τρόποι που μπορείς να τα διώξεις από έναν χώρο. Εκείνο το βράδυ θυμήθηκα αυτό που είχα διαβάσει και για πλάκα είπα στον 1 “Έχω φασκόμηλο στην τσάντα μου. Μήπως να μπω μέσα να του κάνω ένα ξόρκι για να φύγει;”. Είχα όντως φασκόμηλο αλλά δεν θα έμπαινα ούτε για πλάκα μέσα. Αλλά όταν με πήρε ο ύπνος, το μετάνιωσα αυτό που είπα. Είδα στο όνειρό μου πως αιωρούμαι σε έναν κατάμαυρο χώρο. Μετά άκουσα πάλι το γρύλισμα και με πλησίασε ένα τέρας. Έμοιαζε με άνθρωπο αλλά θύμιζε και λύκο. Το γρύλισμα άρχισε να μοιάζει με λέξεις. Τότε μου είπε: “Δεν μπορείς να με διώξεις. Είναι το σπίτι μου”. Με αποκάλεσε με έναν χαρακτηρισμό που δεν θυμάμαι αν και στον ύπνο μου κατάλαβα πως είχε κοροϊδευτική έννοια.

“Το τρεχούμενο νερό ξορκίζει την αρνητική ενέργεια”

Το επόμενο πρωί πήγα για μια βουτιά στη θάλασσα και μετά πήγα για δουλειά. Αργά το πρωί είδα πως μου είχε στείλει μήνυμα το αγόρι μου αρκετά νωρίς. “Μόλις ξυπνήσεις, πιεις καφέ και μπορείς να μιλήσεις πάρε με τηλέφωνο”. Τον πήρα τηλέφωνο, μου είπε κάποια πράγματα και ήρθε από το μαγαζί να μου τα πει και από κοντά. Δεν με άκουσε το προηγούμενο βράδυ.

Λίγο αφού με άφησε σπίτι γύρισε πίσω. Στον τοίχο έξω έγραφε “Πάρε τις πέτρες σου” με κόκκινα γράμματα. Όλα τα φώτα ήταν ανοιχτά με σκιές σε όλα τα παράθυρα και φυσούσε. Άκουγε μια φωνή και μετά άνοιξε αργά και η πόρτα και το κάγκελο που τη σφράγιζε, ενώ από μέσα φαινόταν ένα λευκό φως που θύμιζε σήματα μορς. Η καγκελόπορτα έτρεμε. Πέρασε ένα αυτοκίνητο και γύρισε προς το δικό του για να μην καρφωθεί. Πήγε να φύγει και μετά σταμάτησε για λίγο. Ήταν ένα κανονικό σπίτι.

Από τότε έχουμε πάει πολλές φορές αλλά δεν έχουμε δει τίποτα. Το μόνο παράξενο που είδαμε είναι πολλά έντομα κολλημένα στο παράθυρο και ο αριθμός 194 γραμμένος στη σκόνη, κάπως καλλιγραφικά. Κάποιοι λένε πως είναι σημάδι ότι κάτι υπάρχει, κάποιοι το θεωρούν σύμπτωση.

2 thoughts on “Πήγαμε σε ένα στοιχειωμένο σπίτι στην Πάτρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.